Divendres 21, juny 2024
26.2 C
Sant Gervasi
26.1 C
Sarrià
Publicitat

Sobre les paredetes de roses

Publicat el 21.4.2017 9:30

Política de barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Per Sant Jordi molts carrers del barri queden envaïts per punts de venda de roses que fan competència a les floristeries que tenen un establiment al barri des de fa molts d’anys. A més a més, a l’hora d’atorgar llicències a aquests punts de venda puntuals, no sempre queden clars els criteris que segueix el districte: a un cau, a una escola o a una associació que volen fer un viatge de fi de curs, per exemple, o a gent que només busca el propi lucre. Com hauria de ser el model?

— S’ha de seguir igual que anys anteriors
— S’ha ser més primmirat a l’atorgar les llicències
— S’ha de compensar d’alguna manera a les floristeries

Montserrat Martín

Sant Jordi és una diada popular i entranyable a Catalunya. Una de les més arrelades al nostre territori i un acte d’identitat cultural i nacional.
Els carrers  s’omplen d’alegria en un esclat de colors, degut  a la venda de roses i llibres. Més enllà d’una activitat comercial, considerem que es tracta d’una celebració popular,  però  cal  regular les autoritzacions i en tot cas esponjar-ne els àmbits buscant noves centralitats i descongestionar-ne d’altres. El que cal és establir uns criteris i buscar un equilibri entre el que és un negoci per tot l’any (llibreters, floristes, forners) i el que és un dia puntual i estipular clarament quin tipus d’entitat poden optar a tenir llicència. Sobre la pregunta de si s’ha de compensar alguna de les floristeries, creiem que cal establir una regulació d’acord amb els gremis i les associacions de comerciants que coneixen el territori. També establir unes zones de protecció per la proximitat de negocis amb la mateixa activitat i evitar la competència deslleial.

Publicitat

Òscar Ramírez

Sant Jordi és un dels dies més especials de l’any a Barcelona. La nostra ciutat s’engalana d’uns colors que enamoren a qualsevol.  Molts són els barcelonins que volen participar de la festivitat venent roses i llibres, ajudant també a engalanar Barcelona amb les seves parades ben guarnides. L’atorgament de llicències s’ha de fer de manera ordenada i sense que perjudiqui a ningú. Entenem que la normativa actual hauria de tenir en compte als col·lectius professionals que poden veure perjudicada la seva activitat però que també permeti als barcelonins ser partícips d’aquesta festivitat tenint en compte de  manera prioritària les autoritzacions per a les floristeries, i per a les entitats socioculturals, on moltes d’aquestes entitats ho poden veure com una gran oportunitat per a recaptar recursos econòmics per poder continuar amb els seus projectes amb un gran valor social per la ciutat. Sant Jordi ha de ser un dia per a què entitats, ciutadans i floristeries comparteixin l’espai públic i puguin gaudir d’aquesta festivitat sense cap tipus d’impediment.

Publicitat

Mercè Escofet

Com ja sabem tots els catalans, la diada de Sant Jordi és una festa que celebra el dia del llibre i la venda de roses com a símbols de cultura i amor. Des del grup municipal Ciutadans creiem que els punts de venda de roses puntuals del 23 d’abril han de ser designats amb criteris objectius i requisits ben definits, sempre seguint les regles d’atorgament de llicències. Aquests punts de venda puntuals han de respectar la normativa, nosaltres no estem d’acord amb punts de venda de persones que busquen el seu propi lucre, però si amb punts de venda puntuals amb finalitats socials i culturals com associacions, escoles, caus… A més a més, les floristeries del barri, de tota la vida, no es poden sentir perjudicades en aquesta jornada tan esperada per aquest gremi i les vendes que els suposa. I per últim, remarcar que la diada de Sant Jordi és una festa de convivència de tots els catalans que promou la cultura i l’estima, valors que no s’han de perdre i que ens reconeixem tots els ciutadans. Per a Ciutadans Sant Jordi és l’autèntica Diada de tots els catalans. Feliç Sant Jordi!

Guillem Casals


Des del grup d’Esquerra Republicana considerem que és important que els barris siguin de la gent que els fa viure. És per això que sempre hem apostat pel comerç de proximitat i la diada de Sant Jordi no se n’escapa. És important que aquelles parades que trobem al carrer siguin les mateixes que dia rere dia aixequen la persiana dels seus negocis al barri. També entenem, però, que com a diada cultural del país és important que aquelles entitats que donen un impuls a la cultura, siguin presents al carrer. Per últim, creiem que tota entitat que no disposi dels recursos pertinents, ha de buscar les vies per obtenir-ne, així com seria bo que l’Ajuntament es plantegés augmentar les subvencions al teixit associatiu local.

Joan Manel del Llano i Daniel Mòdol, regidor

La Diada de Sant Jordi és una festa cultural que ha traspassat les fronteres de Catalunya per arribar a celebrar-se a altres indrets. El districte i tota la nostra ciutat fan una eclosió de color i cultura provocant sensacions que es tradueixen en el desig de compartir amb tothom. Pensem que sota aquest concepte de ciutat inclusiva i potència cultural, hem de seguir mantenint els mateixos criteris d’anys anteriors a l’hora d’atorgar llicencies i continuar facilitant que segueixi sent una Diada de referència en aquest àmbit. A més a més, el fet que enguany Sant Jordi caigui en un dia festiu com diumenge, farà que esdevingui una jornada excepcional, on tothom té espai i cabuda. La qüestió important d´aquesta Diada per al nostre districte és que s’ompli de roses, llibres i gent pels carrers, per seguir impulsant aquest esperit de Sarrià-Sant Gervasi i gaudint plegats d’un dia de l’any únic.

Bona Diada de Sant Jordi 2017!

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.