Dimarts 05, març 2024
8.8 C
Sant Gervasi
8.7 C
Sarrià
Publicitat

Tallers (Oberts) tancats a Sarrià aquest 2020

Nosaltres seguirem fent art als nostres tallers, però vosaltres no ho podreu veure ni amb distància de seguretat, mascareta i a l’aire lliure

Publicat el 23.10.2020 6:00

El Racó del Veïnat

Ana Tiana, coordinadora i impulsora de l’associació d’artistes visuals de Sarrià i dels Tallers Oberts

Sí, amics, si, aquest cop trobareu els TALLERS TANCATS, no ens podreu preguntar… Quan obrireu? No ens podreu preguntar: què heu fet, creat, aquest any? No podreu.

Publicitat

L’Art… – i parlo de l’art de proximitat, del que tenim més a la vora, del que podem veure i viure al nostre barri, del que tenim més a l’abast des de la infància, del que ens introdueix en un món que ens connecta amb el nostre ésser i amb el que ens envolta-, està clar que aquest art no mou l’economia. L’art mou els sentiments i això no dona fotos, no dona medalles, l’art no preocupa ni ocupa a l’administració. L’art proper, l’art que ens envolta, l’art que fem a la nostra ciutat.

Publicitat

La cultura educa, la cultura pensa i fa pensar i sobretot qüestiona, desenvolupa sentit crític. La cultura denuncia.

© Tallers Oberts a Sarrià

Artistes visuals de Sarrià va néixer l’any 2002 com una associació promoguda per artistes, per donar visibilitat i projecció a l’art que es fa a Sarrià, desenvolupant el projecte “Tallers Oberts a Sarrià”, on convidem tothom que hi senti interès a visitar els nostres tallers durant tot un cap de setmana a l’any. Després d’uns quants anys de moure i promoure, no solament l’art, sinó també el barri, cohesionant els seus veïns i feliços visitants de forma autònoma i independent, l’Ajuntament del districte va decidir fomentar aquesta iniciativa lúdica i cultural, donant-los el seu suport fins al 2019.

© Tallers Oberts a Sarrià

La Casa Orlandai des dels seus inicis el 2007, conscient de l’envergadura del projecte, ha sigut centre neuràlgic i d’operacions de les rutes dels Tallers Oberts Sarrià, oferint-nos la seva infraestructura, sent seu de les inauguracions dels Tallers Oberts a Sarrià, així com sala d’exposicions per alguns dels artistes durant les Jornades.

També a la Casa hem pogut celebrar molts anys el nostre tradicional Integr’Art, una petita iniciativa solidària en la qual he volgut donar veu, o -millor dit- imatge a través de l’Art visual, als col·lectius més invisibles.

© Tallers Oberts a Sarrià

Enguany teníem a més una sorpresa, el grup Tertúlies fotogràfiques ha preparat una exposició de retrats dels artistes talleristes d’enguany, treballant en cadascun dels seus estudis, per exposar-la a la Casa Orlandai, que es va implicar perquè aquesta exhibició es dugués a terme. Un conjunt d’imatges preparades per 4 diferents fotògrafs, cadascun amb indiscutible segell personal.

Aquest serà – si aconseguim veure’l- l’únic testimoniatge que tindrem aquest any de Tallers Oberts 2020, gràcies a la iniciativa de Tertúlies fotogràfiques, una associació de fotògrafs interessats tant per la tècnica artística com pel seu valor testimonial. Aquesta exposició s’ha preparat per situar-se a l’entrada de la Casa Orlandai. Actualment i a causa de la pandèmia s’ha decidit situar-la al pati enjardinat, canviant les fotografies a un format per exteriors, però…. en el moment d’escriure aquestes ratlles està penjant d’un fil… Es veuv que l’Art amb distància de seguretat, mascareta i a l’aire lliure, tampoc ocupa ni preocupa. Per desgràcia per al ciutadà, cada cop és més evident l’única cosa que preocupa.

© Tallers Oberts a Sarrià

Els artistes visuals de Sarrià ens hem unit durant 19 anys per obrir-vos les portes dels tallers i compartir amb vosaltres el fet creatiu. Per molt poc no han sigut 20 anys, per molt poc. Però no ha sigut per poca il·lusió, per poques ganes, per poca empenta. Nosaltres hem seguit fent el que fèiem sempre, amb passió pel que fem. Durant aquests anys no ho hem fet per un valor crematístic -que ja ens hagués agradat- sinó per un valor didàctic, expansiu, creatiu, una necessitat de cohesió de l’ànima amb la societat, amb el que ens envolta, amb vosaltres. Els artistes visuals de Sarrià hem fet xarxa, potenciant el nostre barri, aquest que sentim tant nostre, que segueix tenint la seva entranyable ànima de poble, alhora que s’ha OBERT a una gran multiculturalitat.

Nosaltres seguirem fent Art als nostres tallers, però vosaltres no ho podreu veure.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.