Societat
Marta Trius
El dijous 17 de març s’inaugura el Brain Film Festival-Premi Solé Tura, un festival audiovisual de referència i punt de trobada per apropar a la ciutadania la realitat de les malalties que afecten el cervell, i també les malalties degeneratives i demències. L’edició d’aquest any s’inaugura amb la pel·lícula Supernova (director, Harry Macqueen), i durant tres dies es podran veure films i curts, a més de gaudir de tallers, col·loquis i taules rodones, totes elles vinculades a la temàtica de les malalties que afecten el cervell.
L’origen d’aquest festival el trobem el 2009, quan la Fundació Uszheimer, al barri del Putxet, i la productora Minimal Films, creada per Albert Solé -fill del polític Jordi Solé i Tura, que va patir Alzheimer-, van crear el Premi Solé Tura per a obres audiovisuals sobre Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives. Veient la bona acollida de la primera edició, el certamen va ampliar la temàtica cap al camp de les malalties del cervell.
💥 Ja tenim aquí l’espot del #BrainFilmFest2022! El millor cinema relacionat amb el cervell, taules rodones, tallers i activitats per a tots els públics 🧠🎥
📅 Del 17 al 20 de març
📍 @cececebe
🎟️ Reserva d’entrades: https://t.co/gQoeTqq6S5 pic.twitter.com/cI7UIXtNmm— Brain Film Fest (@brainfilmfest) March 9, 2022
L’any 2018 la Fundació Pasqual Maragall es va unir a aquesta iniciativa, que va prendre una nova imatge i major projecció del premi per convertir-se en el Brain Film Festival-Premi Solé Tura. El creixement de l’assistència de públic a l’esdeveniment i el gran nombre de participants registrats de diferents paisos és cada vegada més gran, un fet que apropa cada cop més l’activitat a convertir-se en un festival temàtic de referència internacional.