12.6 C
Sant Gervasi
| Dissabte 23 d'octubre de 2021 |
Publicitat

Torna l’Economia Solidària en ruta

Actualment, l'Economia Social i Solidària representa al voltant d'un 7 % del PIB a la ciutat de Barcelona i un 8 % de l'ocupació

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Economies Alternatives

Bernat Julià, SSG Coopera

L’Economia Social i Solidària (ESS) torna a estar en marxa després de l’aturada estival, i un any més en tindrem una mostra per la Festa Major de Sarrià. Si l’any passat vam poder conèixer de prop projectes com el Centre Assís, Free Food o el Centre i el Teatre de Sarrià —entre d’altres— enguany coneixerem nous projectes que també treballen des d’altres perspectives per uns barris on posem les persones al centre.

Quins valors treballa l’ESS? Democràcia interna, intercooperació, arrelament, sostenibilitat, perspectiva feminista, transformació i cohesió social, finances ètiques… Són només alguns dels valors que els projectes de l’ESS treballen dia a dia. En aquest sentit són moltes i diverses les entitats, cooperatives i comerços del barri que treballen aquests valors, l’any passat vam veure vuit exemples ben diferents i enguany en veurem molts altres de nous!

Actualment, l’Economia Social i Solidària representa al voltant d’un 7% del PIB a la ciutat de Barcelona i un 8% de l’ocupació. Avui en dia hi ha més de 4.800 iniciatives socioeconòmiques a la ciutat de Barcelona que formen part de l’ESS, i mou més de mig milió de persones entre persones sòcies, voluntàries i cooperativistes. Un dels objectius de l’economia solidària és la construcció de Mercat Social. És a dir, generar una xarxa de producció, distribució i consum de béns i serveis, que funcioni sota criteris democràtics, ecològics i solidaris. En aquest sentit, trobem iniciatives d’ESS en totes les fases del cicle econòmic: en la producció, la distribució i el consum.

Sarrià – Sant Gervasi no és aliè a aquesta realitat, i per això des de SSG Coopera i la Casa Orlandai fa temps que treballem per enfortir aquest teixit en els nostres barris. Pel mateix motiu ens encanta mostrar aquesta realitat de diferents maneres i per això el pròxim 5 d’octubre ho repetirem!

Per fer-ho, ens trobarem a les 11 h a la Plaça Cirici Pellicer per començar la ruta que acabarà a les 13 h amb un fantàstic vermut a l’espai Gardenyes. Pel mig, moltes coses per descobrir. T’ho perdràs?

Inscripcions al web de la Casa Orlandai o enviant un correu a [email protected]

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.