Dimecres 29, novembre 2023
12.5 C
Sant Gervasi
12.2 C
Sarrià
Publicitat

Tot es mou, per Glòria Vilalta

El que ens va funcionar fa cinc anys en salut o a casa, pot ser que ara no ens funcioni

Publicat el 20.2.2020 6:30

Edificis

Glòria Vilalta

Ja ho deia Heràclit: tot es mou; un home no es pot banyar dues vegades en el mateix riu, perquè la segona vegada, ni el riu serà el mateix (l’aigua va fluint i mai és la mateixa) ni ell tampoc. Tenint això en compte, voldria fer una reflexió sobre la salut de l’espai i de les persones.

Publicitat

La sang es va renovant, el funcionament del nostre cos i el seu estat de salut no és sempre el mateix. No ho pot ser pel propi desenvolupament del nostre cos i perquè nosaltres mai som els mateixos. Les experiències, sentiments i pensaments que tenim en el dia a dia fan que, poc o molt, anem canviant. No és només el nostre cos que es fa gran: el nostre ésser, en tota la seva dimensió anímica i espiritual, també. Per tant, el que ens va funcionar fa cinc anys pot ser que ara no ens funcioni. Sigui un medicament, un aliment o una actitud. És per això que en tot procés personal és convé anar fent un seguiment i re-qüestionar-ho tot. Els medicaments, siguin al·lopàtics o de medicina alternativa/complementària, també.

Publicitat

De fet, en medicina al·lopàtica hi ha molts exemples de medicaments que al cap d’uns anys s’han retirat del mercat. I en el cas de teràpies complementàries, com podrien ser les flors de Bach, el que et va servir fa un any pot ser que ara ja no ho necessitis. Les essències florals, com l’homeopatia, equilibren l’estat físic, anímic, espiritual que tens en aquell moment o que tindràs en un futur pròxim, tot i que n’hi ha que són caracterològiques o que van molt lligades al caràcter o personalitat d’aquella persona. Fins i tot en aquest cas, però, amb els anys una persona pot canviar molt.

El mateix passa amb les cases. Encara que no moguessis ni un quadre o objecte, la casa va canviant. Un espai va agafant l’energia de les persones que hi viuen o treballen, i també està sotmesa als moviments de la Terra. I la Terra també es mou: les línies magnètiques terrestres tenen petits desplaçaments segons les hores i èpoques de l’any, com les marees. També pot haver-hi un moviment intern de la Terra, la creació d’una petita falla o qualsevol canvi d’estructura interna. Això crearà moviment (encara que imperceptible als nostres ulls) en els nostres espais.

Els moviments també poden ser en l’altre sentit. Unes obres a casa o una determinada geometria i construcció poden modificar les forces tel·lúriques. Les esglésies, sobretot les romàniques i les gòtiques, són una bona prova d’això que diem, ja que es construïen en llocs ben potents energèticament, i la seva construcció i estructura ajudava a organitzar aquestes forces de manera que a dins de l’església s’hi obtingués l’energia desitjada.

Així doncs, tinguem cura de la nostra salut i de casa nostra d’una manera activa, revisant i re-qüestionant el que fem. Ara que estem en el començament d’un nou any, és un bon moment.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.