10.2 C
Sant Gervasi
| Diumenge 28 de novembre de 2021 |
Publicitat

La seu de la Guàrdia Urbana es trasllada de Can Ponsic

L'Ajuntament de Barcelona ha explicat que el trasllat tracta de complir amb el llegat del propietari Josep Maria De Ponsich

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Notícies del Districte

Carme Rocamora

Tots els grups polítics representats al districte han donat el vistiplau a la proposta de trasllat de la Guàrdia Urbana a la parcel·la existent al número 89-100 de l’avinguda de J.V. Foix, que actualment es trobava al número 55 de la mateixa avinguda, a la mateixa finca de l’Escola de Música Can Ponsic.

L’Ajuntament de Barcelona ha explicat que el trasllat tracta de complir amb el llegat del propietari Josep Maria De Ponsich, que va cedir la finca l’any 1978 “perquè es constituís com a conservatori de música de manera permanent”.

Aquesta finca, segons ha explicat el Grup Municipal Demòcrata (GMD) després de fer recerca dels expedients de Can Ponsic a l’arxiu contemporani de Barcelona, la va donar el propietari a canvi d’una ordenació, reparcel·lació i llicència d’obres dels jardins de la finca que arribaven fins a Vives i Tutó, per tal de poder-hi construïr 5 blocs d’edificis.

A més a més, el conseller del GMD, Jordi Bosch, ha aclarit que tot i que la intenció del propietari era que l’espai es constituís com a conservatori de música, “és una mera recomanació al tractar-se d’una cessió incondicionada, tal i com exposen informes del propi Ajuntament.”

L’any 1986, l’edifici fou rehabilitat a la planta baixa per col·locar-hi les dependències de la Guàrdia Urbana i, posteriorment, entre els anys 1990 i 1991, foren rehabilitades les dues plantes superiors per a l’Escola Municipal de Música

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí. Entre tots garantirem el futur de la publicació!

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.