27 C
Sant Gervasi
| Diumenge 03 de juliol de 2022 |
Publicitat

Trémolo obrirà una nova escola al Farró per incentivar el grau professional de música

És el tercer centre de formació reglat a Barcelona, després del Conservatori i el Liceu

Publicitat

Educació

El Jardí

La música ens envolta i ressona més enllà de les parets d’una escola. Trémolo, una escola de música arrelada al barri del Farró, treballa per tenir a punt una nova seu formativa a principis del curs vinent, ben a prop del carrer Vallirana, a Homer 45, a la cantonada amb Escipicó. Són unes instal·lacions punteres en el sentit tecnològic, equipades amb les darreres innovacions i on els alumnes podran gravar-se i es comptarà amb un auditori amb les màximes garanties de qualitat acústica. És un projecte que reforça la visió de Trémolo en ensenyament de la música i del teatre musical com a opció de futur: un aprenentatge que ajuda a formar persones i a desenvolupar totes les capacitats expressives i intel·lectuals, però també de relació social, responsabilitat i lideratge.

Des que va obrir el 2010, Trémolo forma infants, joves i adults que troben en la música un espai d’expressió, de desconnexió i d’alliberament, i pretén canalitzar i estructurar aquest interès per aprofundir en l’estudi de la música, a través de metodologies que tenen molt en compte l’emoció i el gaudi. La seva oferta formativa comença a les primeres edats (de 0 a 3 anys), on es desperta la sensibilitat musical dels més petits. En l’etapa de preescolar (de 3 a 5 anys), s’ofereix una iniciació musical on els infants experimenten a través del moviment, la percussió i el cant. Durant la primària, s’ofereixen activitats complementàries grupals i es reuneix, un sol dia, tota la formació en veu i espectacle, i en els conjunts que condueixen a l’orquestra, la big band, els combos…

Publicitat

En l’etapa d’ESO i Batxillerat, la formació musical jove preveu opcions com ara accedir al Grau Professional per començar una formació reglada d’aprofundiment musical, o al programa PAS (Preparació per l’Accés al Superior de Música) per a aquells alumnes que vulguin fer el Superior. El pas al Grau Professional es fa a partir de sis cursos per aprofundir i descobrir les possibilitats que la música proporciona com a professió, seguint les optatives aprovades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. De fet, Trémolo és el tercer centre de formació reglat de Barcelona, després del Conservatori i del Liceu.

Simulació digital del nou centre de Trémolo al Farró

La música i el teatre musical són els fonament de la formació dels alumnes de Trémolo al que se’ls introdueix en el fet de que significa ser músic i a tenir contacte amb els escenaris des del primer moment. De fet, un dels problemes comuns a molts dels alumnes que volen accedir a un grau superior és, precisament, el poc contacte que durant el grau professional han tingut amb els escenaris. Els seus alumnes, a part de formar-se com a músics, acaben dominant la dansa, el cant i la interpretació. La sala de concerts Nota79 es converteix, des del curs 2017-2018, en l’Auditori del Grau Professional del Trémolo. L’espai és utilitzat, viscut, i ben aprofitat per part dels alumnes incentivant la participació activa en les actuacions musicals del Nota79, a través d’una agenda de concerts professionals i dels alumnes que fomenta l’experiència de l’escenari.

Publicitat

Ara, Trémolo obre la matriculació dels Casals d’Estiu, amb dues opcions principals: “La Factoria Trémolo”, per als mesos de juny, juliol i setembre, per a infants de 3 a 6 anys, i júniors de 7 a 10 anys, on cada setmana es fabricarà un espectacle de creació. I finalment, l’“Stage Teatre Musical”, el juny i juliol, per a júniors de 9 a 12 anys, i joves de 13 a 16 anys, on es muntarà un show amb un musical espectacular, que oferirà una actuació en directe de final d’Stage.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.