24.8 C
Sant Gervasi
| Dissabte 25 de setembre de 2021 |
Publicitat

Tres hores de Consell de Barri al Putxet

Bus de barri, punts d'assessorament energètic i incivisme dels amos dels gossos

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Notícies de Sant Gervasi

Carme Rocamora

“És una persona amb molt bon tarannà, i amb tot el que hem de fer front, treballar amb l’Ester ha estat un plaer perquè les seves demandes sempre han estat constructives”. Amb aquestes paraules el conseller de BComú, Joan Manel del Llano, acomiadava a l’Ester Rodríguez, ara ex vicepresidenta del Consell de Barri del Putxet-Farró, després que al consell del passat 4 de desembre es ratifiqués com a nou vicepresident Fran Ribera, que també és president de l’Associació de Veïns del Putxet. Rodríguez és i seguirà sent, va assegurar, una activista del barri i si en voleu saber més, podeu llegir l’entrevista ‘Ester Rodríguez, activista del Farró’, al web d’El Jardí.

Després dels acomiadaments, al consell es va informar sobre els nous punts d’assessorament energètic que l’Ajuntament ha posat al servei de la ciutadania, on s’ofereix una atenció personalitzada en matèria de drets energètics a qualsevol persona que s’hi adreci. El que no va agradar als veïns, però, va ser que el punt al que han d’anar es troba a Les Corts, al carrer Remei 9, a més de 30 minuts a peu des del lloc on es fa el Consell de Barri: Vil·la Urània, mentre que, paradoxalment, el punt d’assessorament de Gràcia només està a 10 minuts. En aquest sentit, els veïns van preguntar sobre l’absurd de no poder anar a Gràcia, però el Govern va respondre que és per motius de padró.

Al consell es va presentar també l’estudi que s’ha fet sobre el paisatge urbà del Farró, un document que fa una anàlisi exhaustiva del paisatge i que proposa millores pel barri, així com dona opcions per promocionar-lo: des de posar en valor la història i els recorreguts del Farró fins estudis concrets d’on posar més arbrat a certs espais del barri. Abans de final d’any estarà disponible a la xarxa i aquest document podrà servir per treballar sobre les propostes a propers mandats.

Després de dues hores d’exposicions per part del Govern va començar el torn de precs i preguntes amb una audiència que a dos quarts de nou ja estava força cansada. Entre les peticions, que s’instal·lin unes escales mecàniques per accedir a la part del Putxet on hi ha el centre esportiu, i que s’obri el parc del Putxet des de les set del matí (el Govern va respondre negativament ja que l’horari d’obertura dels parcs és el mateix a tota la ciutat).

Com sempre, la petició també del bus de barri. S’acumulen anys d’aquesta petició i el Govern una vegada més va dir que no han aconseguit suficients justificacions per demanar a TMB que ho faci possible. Sembla que arribar als CAPS en un barri amb pendents importants i amb una alta presència de gent gran no és prou justificació….En aquesta línia des de l’AV del Farró també van explicar que quan van rebre la Medalla d’Or de Barcelona van aprofitar per demanar-li a l’alcaldessa aquesta petició.

Així mateix, veïns també van mostrar el seu emprenyament amb l’incivisme de la gent que porta gossos, així com van fins i tot insinuar que la presència d’aquests animals de companyia és excessiva al barri.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.