Educació
Sergi Alemany
Un grup de 26 estudiants de UIC Barcelona, inscrits al Màster Universitari en Cooperació Internacional en Arquitectura Sostenible d’Emergència, han ajudat a desenvolupar un projecte pilot de recuperació de l’espai públic de Pedregal Grande, una de les localitats peruanes més afectades per les inundacions del fenomen meteorològic del Niño Costero, el març del 2017.
La construcció d’una àrea de jocs infantils consisteix en la primera fase de la creació de l’anomenat “Parc de la Memòria del Niño Costero.” Es tracta d’un espai infantil amb jocs integrats que busquen fomentar l’activitat psico-motriu dels nens i nenes del Pedregal i que, al seu torn, ofereix un refugi alt com a part d’una hipotètica ruta d’evacuació. Com a material constructiu s’ha utilitzat la canya de Guayaquil, conreada a la serra de Piura, amb la finalitat de retornar la identitat constructiva original a la zona.
Una de les àrees més afectades pel desastre causat pel Niño Costero, va ser la del Pedregal Grande, on més de 3.000 persones van perdre casa seva. Gairebé tres anys després continuen esperant la reconstrucció dels seus habitatges i la recuperació dels espais públics. Els alumnes de la UIC han treballat en col·laboració amb la Universitat de Piura (El Perú), del Royal Melbourne Institute of Technology-RMIT (Austràlia) i d’ONGs locals.