Diumenge 23, juny 2024
18.4 C
Sant Gervasi
18.3 C
Sarrià
Publicitat

Una manifestació talla la Via Augusta

Publicat el 14.6.2017 10:15

Notícies del barri

Elena Bulet

La mobilització de la Plataforma Volem Signar i Escoltar va tallar la Via Augusta el passat dimarts 13 de juny, a l’altura del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La plataforma, formada per diversos col·lectius i particulars de la comunitat sorda, defensava una educació 100% accessible en llengua de signes catalana.

Publicitat

L’objectiu que persegueix és “garantir una educació bilingüe (modalitat oral i llengua de signes) on els professionals que intervenen en el procés educatiu i els serveis d’atenció als nens sords coneguin, respectin i compleixin la legislació actual”. La manifestació la integraven diversos membres de la comunitat sorda, tant joves i adults sords, com professionals i docents i també particulars que comparteixen els fins. A més, hi va haver diversos membres de CCOO, com ara Manel Pulido, Secretari General de la Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya.

“Garantir una educació bilingüe
on els professionals que intervenen
en el procés educatiu i els serveis d’atenció
als nens sords coneguin,
respectin i compleixin la legislació actual”

Publicitat
Imatges de la manifestació a favor del LSC, a la Via Augusta.
Fotografies de Elena Bulet

El recorregut s’iniciava a Aribau-París i acabava al Departament d’Ensenyament (Via Augusta-Calvet) aproximadament a les 15 h. Ara bé, els manifestants van tallar (amb permís) la Via Augusta fins a les 16:30 h. La plataforma demanava una resposta des del Departament i es proposava acampar fins que no els atenguessin. Per aquest motiu, van muntar tres tendes de campanya al costat de l’entrada.

Tot i així, no els va caldre passar la nit al carrer, ja que finalment els agents es van acabar reunint. La trobada va comptar amb la presència (per part del Departament) de la directora general d’Educació Infantil i Primària, la responsable dels CREDA i la subdirectora general d’Ordenació i Atenció a la Diversitat; i amb la portaveu, l’advocada i una intèrpret de la Plataforma Volem Signar i Escoltar, i un alumne sord per representar el col·lectiu d’afectats. . En la reunió, es van relatar els diversos processos i línies d’acció que el Departament està duent a terme. Ara bé, la plataforma els considera insuficients i reclama actuar amb urgència.

Comptant la del passat dimarts, s’han realitzat tres reunions entre plataforma i Departament en aquest any. En cap d’aquestes trobades s’ha accedit a confeccionar una acta, ja que es consideren sessions de treball. La Plataforma Volem Signar i Escoltar seguirà lluitant fins que es garanteixi l’accés de les persones sordes a una educació completa en llengua de signes catalana. Fins ara, només queda coberta amb intèrpret de llengua de signes únicament una part de les classes, deixant una quantitat d’hores lectives d’educació inaccessibles pels alumnes sords.

Acampada davant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.
Fotografia d’Elena Bulet
Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.