Dimecres 27, setembre 2023
20.8 C
Sant Gervasi
20.9 C
Sarrià
Publicitat

Víctor Gonzalo, conseller de CiU

Publicat el 18.1.2017 13:30

Consellers de barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

El Victor Gonzalo té 33 anys i des dels quatre viu al barri de les Tres Torres. És militant d’Unió des de fa 11 anys i ara és conseller del districte pel grup de Convergència i Unió. Ha anat tota la vida a col·legis del districte: primer al parvulari Nins a les Tres Torres, després va cursar l’ensenyament obligatori al Sant Ignasi de Sarrià i finalment va obtenir, entre d’altres, el títol d’Enginyer de Telecomunicacions a La Salle Bonanova – URL.

 

Publicitat

Quina ha estat la teva trajectòria laboral?
Vaig estar treballant a la universitat en desenvolupant aplicacions educatives, culturals i de govern per televisió digital interactiva. Posteriorment vaig treballar en una multinacional alemanya com a programador d’aplicacions informàtiques pel sector públic. Paral·lelament vaig fundar la meva pròpia empresa, Protect In, fruit d’un premi en un concurs d’idees innovadores i emprenedoria. Llavors, vaig entrar a formar part del Gabinet d’Agricultura de la Generalitat com a Adjunt al Cap de Gabinet i ara, finalment, sóc conseller.

Publicitat

Ara mateix, estàs treballant?
Sóc conseller de dedicació ordinària, és a dir que no faig a ple temps. Així que actualment estic buscant feina i alhora estic engrescat amb un pla de negoci d’una nova empresa.

 Com t’autodefiniries?
Sóc una persona metòdica, autocrítica i molt perfeccionista

Què fas quan tens temps lliure?
Tinc la costum de fer esport totes les setmanes i m’agrada moltíssim sortir a la ciutat per conèixer llocs nous; sobretot llocs gastronòmics diferents i a més a més, m’agrada molt cuinar.

Què és el què més t’agrada de Sant Gervasi?
Que conserva encara la vida i el comerç de barri. També, m’agrada el fet de tenir un barri que té molts contrastos; és per una banda molt residencial però també té uns nuclis comercials molt potents que encara conserven l’essència de llavors.

Fotografies de Carme Rocamora

Quin és el teu racó preferit de Sant Gervasi?
El centre Cívic de Vil·la Florida. L’enclavament és molt bonic, l’edifici és històric i és una zona molt agradable per passejar i prendre un cafè.

Hi hauria d’haver més centres com aquest?
Sí, el que passa és que hem d’entendre que la ciutat és infinita i que l’Ajuntament no pot arribar per tot arreu. Tenir centres com aquests a vegades és una despesa sense sentit. Si que sóc favorable a que es mantingui la identitat cultural del districte i amb això incloc que en casos puntuals l’Ajuntament adquireixi edificis o habitatges emblemàtics, però entenc que tenir centres cívics com aquest de forma multiplicada és inviable.

 Com teixir xarxa entre associacions i fer cohesió?
Hem d’entendre que els barris són molt diversos socialment, orogràficament i comercialment i intentar estandarditzar això és realment molt complicat. Tot i així, normalment manca el teixit associatiu en els barris que tenen poca vida comercial i si que caldria donar un impuls a aquests barris que no tenen tantes associacions. A més a més, es podria mirar de fer una supra-associació que estigui pel damunt d’aquestes i les agrupi i miri de de fer propostes en benefici de tots.

Estan els veïns de Sant Gervasi suficientment implicats en la política?
No, hi ha un desencant general amb la política i és per varis factors, però principalment que els òrgans participatius no són del tot eficaços perquè al final són uns òrgans de consulta en que les peticions acaben esdevenint simples opinions i no es dóna resposta a les demandes que fa la ciutadania. A més a més, la manera de participar és errònia en moltes ocasions, perquè ens trobem amb un aspecte que està molt de moda, que és el de referendar les decisions importants que es fan a la ciutat i jo estic d’acord amb que se li pregunti a la ciutadania, però no estic d’acord amb aquells que ho volen referendar tot perquè no són capaços de prendre decisions polítiques.

Per què Unió?
Tota la vida havia tingut curiositat per saber i entendre com funcionava el nostre país i Unió era l’únic partit que representava els meus valors i manera de fer les coses, amb pragmatisme i sense sectarisme, estant oberts al diàleg i a l’acord.

Què és el que més t’agrada de ser conseller?
Com a conseller municipal tinc un tracte molt més proper amb el ciutadà i puc veure els seus problemes de primera mà i així posar-hi solució d’una forma ràpida fent d’intermediari per a que aquests problemes s’alleugin o se solucionin.

Com valores la feina que fins ara?
Formo part d’un grup municipal que té cultura de govern i això es nota amb la feina feta. Estem fent una oposició responsable i treballant al carrer: continuem al costat dels ciutadans de forma molt propera.

Quins són els problemes que necessiten una solució urgent ara mateix?
Príncep d’Astúries és un assumpte que porta molta cua i s’ha de solucionar ja. L’altra seria solucionar la manca d’equipaments per Galvany i també millorar la mobilitat entre els barris, sobretot per la gent de la part baixa de Galvany que necessita arribar a la part alta on estan els caps. Un altre problema és la gentrificació: tant que s’omple la boca el govern de promoure mesures relacionades amb l’habitatge, calen més habitatges de protecció oficial i oferir moltes més ajudes al lloguer de l’esfera per a que la gent que viu i treballa a Sant Gervasi i hi vol continuar vivint, ho pugui fer.

 

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.