26.4 C
Sant Gervasi
| Dissabte 02 de juliol de 2022 |
Publicitat

25N: “Novembre feminista” a l’Espai Jove Casa Sagnier

Publicitat
Elena Bulet
Elena Bulet
Intento explicar històries de la millor manera possible. De vegades amb paraules, de vegades amb imatges, però sempre amb la voluntat ser fidel a allò que es vol transmetre. M'apassiona la cultura i la societat i tenir l'oportunitat de poder reflectir la seva realitat al districte.

Especial 25-N

Roser Díaz

Al carrer Brusi 61, dins del marc de la Casa Sagnier, un grup de joves entre 13 i 35 anys, han creat un espai per debatre, compartir i afrontar les inquietuds personals i col·lectives del món actual. Dintre d’aquest marc, la comissió feminista, formada per un grup de noies d’edats variades, promou un conjunt d’actes que durant tot el mes de novembre busquen conscienciar i informar sobre la xacra del masclisme, tan extensa amb la nostra societat.

Per elles el dia 25 de novembre, data cabdal d’aquest projecte, no és més que una eina per alçar la veu, reivindicar i manifestar amb més força l’intent d’arribar a un marc cultural més just on l’home i la dona siguin el més igual possible, tant amb educació com en oportunitats.

Publicitat

Parlant amb elles defineixen la violència masclista amb un arc molt més ampli del que habitual es presenta. Hi ha violència física, però com el grau final d’una violència més subtil, envoltada per un marc educacional. Trobem també  una violència psicològica, directa entre dues persones (siguin mare i fill, companys de feina, amics, companys d’escola, parella). Encoberta per altra gent, hi ha una altra més recaragolada que utilitza terceres persones per arribar a la humiliació (diguem violència sobre la imatge, l’estètica les maneres de ser) Totes elles amb una única finalitat: L’enaltiment de la persona violenta, humiliant. En últim terme, reduir a una persona amb sentiments a un objecte per  alimentar el propi orgull.

La violència masclista està vehiculada a través de la ridiculització de la víctima o de la por. Pot amenaçar, pot intimidar o també pot ignorar. Totes aquestes situacions acaben amb la destrucció emocional de la persona. L’opressió no té edat, ni classe social, ni nivell cultural. S’estén com una xacra per tots els barris, també pel nostre.

Publicitat

Per això aquestes noies han desenvolupat un conjunt de tallers, informatius, lúdics i sobretot instructius. Ja hi ha altres joves (Institut Montserrat) preocupats per aquesta qüestió, a qui els hi donen espai i suport perquè puguin desenvolupar les seves inquietuds.

Pot ser els que tenim una edat no coneixem el terme “Micromasclisme” molt empleat actualment. Engloba un conjunt d’actituds dels homes envers les dones que moltes vegades estaven encobertes sota la “gentilesa” i ara en derivat amb comportaments diferencials en detriment de la imatge femenina.

Per combatre tota aquesta onada, tan vella i tan arrelada en la nostra cultura, des de la casa Sagnier volen ser com un niu des d’on s’estengui a través de la xarxa del barri el missatge de la comissió feminista mitjançant estudis, programacions, propostes, actes…

Tot això per fer un barri més humà, igualitari, conscienciat i interactiu.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.