23 C
Sant Gervasi
| Dissabte 20 d'agost de 2022 |
Publicitat

34 persones dormen cada nit al carrer a Sarrià – Sant Gervasi

El recompte anual de la Fundació Arrels constata que el fenomen del sensellarisme està enquistat a la ciutat i creix des del 2008

Publicitat

Societat

Sergi Alemany

Un any més, voluntaris de la Fundació Arrels han sortit als carrers de Barcelona per comptabilitzar el nombre de persones que dormen al carrer, sense un sostre. A Sarrià – Sant Gervasi la nit del 15 de juny, que és quan es va fer el darrer recompte, es van trobar 34 persones dormint al carrer, a qui es va fer una enquesta per conèixer la seva situació. Al total de la ciutat s’han localitzat 1.231 persones, gairebé les mateixes que dos anys enrere (1.239) i 170 més que ara fa un any (1.064).

Per districtes, on s’ha detectat més gent dormint al carrer és a Ciutat Vella (344 persones), seguit de l’Eixample (297), Sants-Montjuïc (183) i Sant Martí (159). Sarrià – Sant Gervasi (34) és el tercer districte on menys gent dormint al carrer s’ha trobat, per darrere de Gràcia (32 persones) i Sant Andreu (18). Això representa un 3% de les persones que passen la nit al ras, igual que fa un any.

Font: Fundació Arrels
Publicitat

La xifra de persones sense llar a Barcelona pràcticament s’ha doblat en catorze anys. És per això que el director d’Arrels, Ferran Busquets, reclama a les administracions més recursos per al sensellarisme, un problema alerta que afecta cada vegada més a una gran part de la població i que té a veure amb l’accés a drets bàsics com l’habitatge.

Font: Fundació Arrels

Haver de viure al carrer no és un fet normal, i cada vegada són més les persones que es veuen abocades a fer vida al ras, atentes al que pugui passar al seu voltant mentre intenten descansar. Menjar, ocupar el temps lliure, anar al lavabo o dutxar-se són actes que tot ésser humà fa de manera rutinària, sempre que es té un sostre. Per les persones que dormen al carrer, complir amb aquestes dinàmiques és molt difícil.

Publicitat

La implicació de la ciutadania, com els més de 520 voluntaris que han participat en l’últim recompte, és un pilar indispensable per la tasca de la Fundació Arrels per combatre el sensellarisme.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.