Publicitat

Receptes fresques

spot_img

Publicat el 27.6.2016 9:00

cuina de mercat

Blai Pérez

El bon temps s’instal·la a casa nostra, i amb la imminent arribada de l’estiu, us animem a fer una transició de manera gradual de la cuina per combatre el fred, a una cuina més refrescant, amb receptes nutritives i saboroses, i com sempre amb aliments de temporada i proximitat. Aquestes són alguna de les nostres propostes. Bon profit!

Publicitat

Mil fulls de salmó i carbassó

Ingredients per a 2 persones:
1 paquet de salmó fumat
1 carbassó
1 pot de salsa tàrtara o salsa rosa
Alguna fulla d’enciam
1 pot d’espàrrecs blancs mitjans
1 ou dur

Publicitat

Elaboració:
Lamineu el carbassó ben prim i reserveu-lo, talleu el salmó a trossets, i refredeu l’ou dur. Per muntar el plat poseu tres lamines de carbassó horitzontals i tres més encreuades, ho cobriu amb salsa, després hi poseu tot el salmó, hi poseu una alta capa de carbassó, igual que abans, una altra capa de salsa. Talleu els espàrrecs per la meitat i feu-ne una capa, a sobre hi poseu una mica d’enciam picat molt fi, i una tercera capa de carbassó, una última de salsa, i per acabar ratlleu-hi l’ou dur per sobre. Per servir millor que estigui fresquet.

Gotet d’hummus de llenties

Ingredients:
400 g de llenties cuites
50 g d’encenalls de pernil ibèric
2 cullerades de tahina (pasta de sèsam)

Elaboració:
Tritureu les llenties juntament amb la tahina, i el puré resultant el poseu en gotets, i hi talleu ben menut el pernil, i el poseu per sobre del puré. I llest per degustar, sol o amb torradetes.

Amanida freda de patata

Ingredients:
6 patates mitjanes
2 ous durs
2 llaunes de sardines en oli
Aigua, sal
Un bon grapat de tomàquets cirelols  (cherry)
1 ceba tendra picada
100 g de cogombrets
100 g d’olives arbequines

Elaboració:
Primerament bulliu els ous, peleu-los i deixeu-los refredar, feu el mateix amb les patates, i quan aquestes estiguin refredades, ho barrejareu amb els tomàquets xerri a quarts, les olives, la ceba ben picada i els cogombrets també a trossets. Ho amanireu amb una vinagreta al gust, i ho disposareu tot en una safata, moment que hi ratllareu els ous durs, repartireu les sardines, i ja estarà llest per menjar.

Amanida de mongetes tendres i xampinyons

Ingredients:
600 g de mongeta tendra
500 g de xampinyons
Aigua
Unes branques de julivert
Vinagre de Mòdena, per fer vinagreta
Un pot petit de blat de moro
2 cebes tendres
200 g d’olives al gust
Oli d’oliva verge extra
Pebre negre en pols
Sal
Una picada d’all, oli i julivert

Elaboració:
Primerament cal coure les mongetes trossejades en aigua, sal i dues branques de julivert, quan siguin cuites, les escorreu i reserveu. Filetegeu els bolets i sofregiu-los salpebrats, amb una cullerada de picada, quan siguin cuits els barregeu en un bol amb les mongetes, el blat de moro, les olives i les cebes tendres tallades a juliana fina, i per acabar s’amaniu-ho amb la vinagreta de Mòdena i ja es podrà servir.

Notícies relacionades

Tanca la llibreria Don Bosco de Sarrià: “Gràcies per tots aquests anys de confiança”

Amb una oferta de temàtica generalista i una especial atenció a les necessitats religioses i els centres escolars, el negoci ha decidit abaixar la persiana

Sarrià celebra el seu ‘street market’ amb bon temps i activitats per adults i joves

El comerç ha tornat a sortir al carrer el dissabte 18 de març

S’inaugura el supermercat reformat de Plusfresc de la Via Augusta

Les causes que defineixen Plusfresc són el suport al producte local, a l'alimentació saludable, la sostenibilitat i la solidaritat

Sarrià – Sant Gervasi posa en marxa el full de ruta per a la reactivació econòmica

El Districte, de la mà de Barcelona Activa, vol potenciar el caràcter emprenedor dels barris
spot_img

Sant Jordi 2025, una jornada multitudinària i radiant: “Ha vingut moltíssima gent”

Cultura Natalia Avellan Ha arribat de nou una de les festivitats més estimades pels catalans i les catalanes. Aquell dia de l'any en què convergeix literatura, llengua i tradició. On els carrers, les...

Les recomanacions dels polítics de Sarrià-Sant Gervasi per Sant Jordi

Cultura El Jardí Arriba un dels dies més bonics de l'any pels catalans i les catalanes, Sant Jordi. A El Jardí hem fet un recull de...

Una breu, però completa història dels caputxins a Catalunya

"Quatre segles de vida caputxina", el nou llibre de Fra Valentí Serra que explica des de l’arribada dels primers framenors caputxins a Catalunya fins a la publicació de les constitucions el 1968, arran del Concili Vaticà II

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí