Dissabte 20, abril 2024
18.4 C
Sant Gervasi
18.4 C
Sarrià
Publicitat

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

El concepte Feng Shui s’ha posat molt de moda i significa vent i aigua. És una teoria d’origen taoista en la qual predomina l’ordre de l’espai per aconseguir una harmonia positiva entre l’individu i tot allò que l’envolta.

A continuació et donem un parell de consells que et serviran per poder dur a terme una de les teories taoistes més influents dels últims anys.

Publicitat

Emmagatzemar correctament els objectes Segons la teoria del Feng Shui, és imprescindible guardar els objectes en zones que estiguin properes al lloc on pertanyen. Per exemple: els llençols haurien d’estar guardades al dormitori on pertanyen. Per poder fer-ho, aconsellem tenir en compte les mesures dels armaris i reservar-los un espai important per poder emmagatzemar totes les nostres pertinences d’una forma ordenada. Si anem a fer una reforma, podrem fer una redistribució senzilla utilitzant alguns dels envans per posar armaris encastats i així guanyar espai.

Publicitat

Pintar les parets per aconseguir una harmonia perfecta. En el Feng Shui pintar les parets està més relacionat amb l’estat anímic de la persona que amb el seu gust estètic. Per a això s’utilitzen els colors que estan en sintonia amb la natura: foc, aire, aigua, terra, fusta i metall. Foc: Se sol utilitzar tant per a cuines com per a dormitoris infantils o juvenils. Els colors són de tons potents, com ara grocs forts, taronges o vermells. Són colors que atreuen l’alegria i transmeten molta energia a l’estada en la qual hi són. Aigua: El color blau i el negre són aquells que s’associen a l’element d’aigua. S’utilitzen principalment en banys i dormitoris. El negre sol utilitzar a manera d’objecte decoratiu, ja que és massa carregós per a una paret. En canvi, podem trobar tot tipus de tonalitats blaves per pintar les parets del bany o algun dormitori. El blau és un color que transmet calma i serenitat.

Terra: Són tonalitats terracotes, marrons, beix o pastís entre d’altres. Principalment s’utilitzen per al saló i menjador, ja que ajuden a la interacció entre les persones, reforcen l’estabilitat social i les relacions personals.

Metall: Són el blanc, el gris o tons metal·litzats. Els tons metal·litzats es poden donar si deixem parets en formigó vist, el qual és ja una tendència entre interioristes i arquitectes. Pel que fa al blanc i el gris, són més senzills d’aconseguir, ja que hi ha infinitat de tonalitats en el mercat. Els tres colors són ideals per decorar llocs de treball, oficines o despatxos. Llocs on sigui necessària la concentració.

Fusta: Comprenen la majoria dels verds i marrons. Es poden fer servir per a gairebé tots els espais, en concret per a saló i dormitoris. Són tonalitats que afavoreixen el creixement de la família.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí