7 C
Sant Gervasi
| Dilluns 06 de desembre de 2021 |
Publicitat
Publicitat
Publicitat

El concepte Feng Shui s’ha posat molt de moda i significa vent i aigua. És una teoria d’origen taoista en la qual predomina l’ordre de l’espai per aconseguir una harmonia positiva entre l’individu i tot allò que l’envolta.

A continuació et donem un parell de consells que et serviran per poder dur a terme una de les teories taoistes més influents dels últims anys.

Emmagatzemar correctament els objectes Segons la teoria del Feng Shui, és imprescindible guardar els objectes en zones que estiguin properes al lloc on pertanyen. Per exemple: els llençols haurien d’estar guardades al dormitori on pertanyen. Per poder fer-ho, aconsellem tenir en compte les mesures dels armaris i reservar-los un espai important per poder emmagatzemar totes les nostres pertinences d’una forma ordenada. Si anem a fer una reforma, podrem fer una redistribució senzilla utilitzant alguns dels envans per posar armaris encastats i així guanyar espai.

Pintar les parets per aconseguir una harmonia perfecta. En el Feng Shui pintar les parets està més relacionat amb l’estat anímic de la persona que amb el seu gust estètic. Per a això s’utilitzen els colors que estan en sintonia amb la natura: foc, aire, aigua, terra, fusta i metall. Foc: Se sol utilitzar tant per a cuines com per a dormitoris infantils o juvenils. Els colors són de tons potents, com ara grocs forts, taronges o vermells. Són colors que atreuen l’alegria i transmeten molta energia a l’estada en la qual hi són. Aigua: El color blau i el negre són aquells que s’associen a l’element d’aigua. S’utilitzen principalment en banys i dormitoris. El negre sol utilitzar a manera d’objecte decoratiu, ja que és massa carregós per a una paret. En canvi, podem trobar tot tipus de tonalitats blaves per pintar les parets del bany o algun dormitori. El blau és un color que transmet calma i serenitat.

Terra: Són tonalitats terracotes, marrons, beix o pastís entre d’altres. Principalment s’utilitzen per al saló i menjador, ja que ajuden a la interacció entre les persones, reforcen l’estabilitat social i les relacions personals.

Metall: Són el blanc, el gris o tons metal·litzats. Els tons metal·litzats es poden donar si deixem parets en formigó vist, el qual és ja una tendència entre interioristes i arquitectes. Pel que fa al blanc i el gris, són més senzills d’aconseguir, ja que hi ha infinitat de tonalitats en el mercat. Els tres colors són ideals per decorar llocs de treball, oficines o despatxos. Llocs on sigui necessària la concentració.

Fusta: Comprenen la majoria dels verds i marrons. Es poden fer servir per a gairebé tots els espais, en concret per a saló i dormitoris. Són tonalitats que afavoreixen el creixement de la família.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.