Publicitat

Conill i pollastre al forn a les herbes

És un plat gens complicat, d’aquells que ho posem tot de cop en una safata i cap al forn fins quan estigui a punt per ser portat a taula

spot_img

Publicat el 5.7.2020 13:16

Cuina

Ramon Font – AMIC

Nou plat que us porto i nou plat que no serà gens complicat de fer. D’aquells que ho posem tot de cop en una safata i cap al forn fins quan estigui a punt per ser portat a taula. La proposta en qüestió ens deixarà ben satisfets, tant pel que fa al seu resultat final, com per tractar-se d’una recepta que ens deixarà ben retips.

Publicitat

Com a tall escollirem conill i pollastre. És aconsellable, sobretot, en aquelles llars en les quals el conill no entusiasma. A casa, en canvi, ens agrada a tots i molt. Amb el conill i el pollastre comprats decidirem com volem de grans els talls. És a dir, si optem per unes porcions moderades o bé fem un xic l’animal. Com que ja em comenceu a conèixer em decanto per la segona opció.

Publicitat

Com a ingredients necessitarem fulles de llorer, ceba tallada a rodanxes, dents d’all senceres i un xic aixafades, patata a daus més aviat grossets, tomàquets, un bon got de vi negre, romaní, farigola, oli d’oliva, sal, pebre que moldrem al moment i, òbviament, el conill i el pollastre.

Com a primer pas hi posem les rodanxes de ceba, els alls, el llorer i la patata. En aquest punt ja podem salpebrar el que hem posat dins la safata i hi posem un bon raig d’oli. En segon terme ja afegim la carn i els tomàquets tallats per la meitat (així els podem amanir amb tot el que hem previst).

Amb la carn damunt de les patates i de la ceba, hi aboquem el got de vi negre, amb caràcter, que havíem preparat. Veureu que la carn, si el vi és dels “potents”, s’haurà tenyit una mica del seu color. El mateix passarà amb la patata i la ceba. Tot seguit, salpebrem el conill i el pollastre sense por, així com els tomàquets. I, a més, escampem per tota la safata la farigola i el romaní que també teníem entre els ingredients de la recepta. Igualment regarem la carn per sobre amb l’oli d’oliva.

I ja ho tindrem. Safata cap al forn que abans havíem posat a escalfar a 180 graus. No us parlo del temps de cocció perquè cada forn és diferent i cada casa és un món. En tot cas, com a consell, millor que la carn estigui ben daurada.

Us puc garantir que als 10 minuts d’haver introduït la safata al forn, la cuina ja serà un autèntic festival per a l’olfacte. El romaní i la farigola, juntament amb la resta d’ingredients, ja us estaran advertint que dinareu de categoria.

Espero que proveu de fer-ho. Ens retrobem en el proper article

spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

La murtra, un bon substitutiu del llorer a la cuina i una planta per a infusions

La infusió de fulles i baies de la murtra és de gran utilitat per a estovar la tos i, també, per a combatre les infeccions bucals

La ceba, una de les hortalisses més sanes

És una de les hortalisses més antigues d'Occident i serveix per a reduir el colesterol

Llobarro al forn

Un peix senzill i ràpid de fer que sempre proporciona resultats espectaculars
spot_img

L’art d’insultar, per Aitor Romero

"Tampoc s’entén massa bé aquells que insulten en una llengua que el seu interlocutor no entén i es vanten de la seva audàcia. L’acció de l’insult requereix comprensió mútua i, per tant, és necessari utilitzar un codi que la víctima escollida pugui entendre perfectament"

Clàudia Sucarrat, veterinària: “No vaig aprendre a llegir fins que em van comprar una enciclopèdia d’animals”

Amb 32 anys, l'exalumna d'Orlandai ja en fa cinc que va obrir La Veterinària de Sarrià: en aquesta entrevista repassa el recorregut fet fins ara i els reptes de futur

La Comunitat de Sant Ildefons enceta un trimestre dedicat a la pau al cor de Galvany

Amb un seguit d'activitats, la Parròquia es reafirma com un punt obert de trobada per a la reflexió i l’esperança

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí