19.5 C
Sant Gervasi
| Dijous 06 d'octubre de 2022 |
Publicitat

Albert Batlle envia una carta als joves de Sarrià alertant-los del risc de consumir alcohol i drogues

Les botigues que venen alcohol estan obligades per decret a tancar a les 22 h de la nit entre el 30 de setembre i el 9 d’octubre

Publicitat

Societat

El Jardí

El regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Albert Batlle, fa mesos que es mostra preocupat pel consum d’alcohol que fan els joves de Sarrià durant la Festa Major, que se celebra a l’octubre. És un discurs recurrent de qui també ocupa el càrrec de tinent d’alcaldia de Seguretat a la ciutat. Segons ha avançat betevé, Batlle ha enviat ara una carta per correu postal a casa dels joves i adolescents del barri, on els demana “prendre consciència” de la importància de fer un ús responsable de l’alcohol i altres “producte additius”.

En l’escrit, dirigit tant a alumnes de secundària com de batxillerat al districte d’Europa que més centres escolars reuneix per metre quadrat, el regidor els adverteix que, tot i que no els hi pugui semblar així, els joves són “un col·lectiu vulnerable” i els avisa que el consum de determinades substàncies pot esdevenir en un risc de “comportament agressiu o violència masclista”, entre altres. “Massa vegades, una festa no acaba prou bé pel fet de beure en excés, per la barreja de substàncies, o per relacions personals que segueixen estereotips sexistes o classistes”, apunta el regidor en la carta. En definitiva, Batlle els demana deixa de normalitzar aquestes conductes.

Publicitat

En la mateixa línia, el districte de Sarrià – Sant Gervasi va emetre el passat juliol un decret de govern per “restingir l’horari comercial nocturn” de venda d’alcohol entre les 22 i les 7 h durant la Festa Major de Sarrià, que tindrà lloc del 30 de setembre al 9 d’octubre després de les festes de la Mercè. La decisió, que afecta a la zona compresa entre el carrer Ramón Miquel i Planes, l’Av. J V Foix, c/Eduard Conde, c/Manuel Girona, Pg. de Sant Joan Bosco, c/Vergós i la Via Augusta fins al carrer de Dolors Monserdà, es pren en base a un informe de la Guàrdia Urbana -no és el primer any que s’emet-, que dirigeix el mateix Batlle.

La preocupació del regidor no és nova

Ara fa un any Batlle va mostrar-se molt preocupat per “un consum elevat d’alcohol en franges d’edat en què ni tan sols està permès beure”, i va donar la dada que a cada Festa Major de Sarrià es produeixen “ente dos i tres” comes etílics.

Publicitat

La Festa Major de Sarrià del 2021 també va estar marcada per diverses detencions i persones ferides arran de l’atac d’un grup a joves que feien botellot.

Detencions a Sarrià la segona nit de festa major del 2021 ©Josep Ferrer

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.