Sarrià condemna els incidents de la Festa Major i Batlle en defensa una bona planificació policial

Batlle destaca un "preocupant consum elevat d'alcohol en franges d'edat que ni tan sols està permès beure"

0
Audiència Pública a Sarrià-Sant Gervasi © Frederic Esteve

Política

Carme Rocamora, John McAulay

Si hi ha un tema que s’ha repetit aquest dimecres al Consell Plenari de Sarrià-Sant Gervasi ha estat el dels problemes que hi va haver en el primer cap de setmana de Festa Major de Sarrià, amb 10 detinguts de matinada per problemes d’ordre públic i que, malauradament, van embrutar la magnífica i treballada planificació que va fer la comissió de Festes del Roser.

Tres partits han portat al Plenari una proposició sobre la seguretat i condemna als incidents que hi va haver durant la festa: PP, Cs i Junts. I abans de les proposicions, el tema de la seguretat ha estat el més debatut en el torn de rèplica a l’informe del regidor, Albert Batlle.

Els populars han demanat condemnar els episodis de violència i han instat el Govern a augmentar controls. Cs ha demanat més presència policial i incrementar l’oferta d’oci alternatiu saludable, mentre que Junts ha apostat per donar suport a les persones afectades pels episodis de violència ocorreguts i reconèixer la tasca feta per les unitats de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

A tot plegat, Batlle ha defensat una “bona planificació de la seguretat durant la Festa Major” i ha destacat que només hi va haver aldarulls la primera nit, però ha volgut assenyalar que existeix un “preocupant consum elevat d’alcohol en franges d’edat en què ni tan sols està permès beure”, una preocupació que han compartit des d’Esquerra Republicana, que s’han manifestat a favor de més presència policial -com clamaven les proposicions- però sobretot de més propostes de conscienciació cívica.

Des de BxCanvi Rodrigo Martínez ha opinat que la inseguretat és un problema generalitzat a tota la ciutat, i ha demanat contundència aplicant “l’ordre i la llei”. Una declaració a la qual s’hi ha afegit el conseller de Cs, Javier Edrosa, que ha afirmat que “Barcelona és una ciutat sense llei”, cosa que ha atribuït a “anys de mirar cap a un altre costat, inacció i connivència”. Des de Junts Pol Lliró, ha dit que els problemes durant la Festa Major de Sarrià no fan més que ratificar el que la ciutadania diu, que la inseguretat és la primera preocupació dels barcelonins ara mateix i que és un “problema gran.”  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.