26.1 C
Sant Gervasi
| Diumenge 14 d'agost de 2022 |
Publicitat

Assís acollirà i acompanyarà 26 dones en risc de caure en el sensellarisme

L'entitat ha arribat a un acord amb l'Ajuntament que ha anunciat l'ampliació de 221 places a la ciutat per persones sense llar, entre els mesos de desembre i abril

Publicitat

Societat

El Jardí

El Centre Assís, a Sarrià, acollirà i dotarà de recursos per apoderar 26 dones en situació d’emergència habitacional que actualment viuen a la ciutat en situació d’infrahabitatge i es troben invisibilitzades a ulls de la societat barcelonina. Ho farà en un dels seus equipaments després d’haver arribat a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona, que aquest dijous va anunciar que buidarà a mitjans de desembre el pavelló de la Fira de Barcelona -habilitat per personse sense sostre durant la pandèmia- i reallotjarà les 170 persones que encara hi pernoctaven en tres hotels de la ciutat.

A més, el Consistori ha ampliat fins a 221 les places per a persones sense llar arribant a un acord amb tres equipaments, un d’ells Assís. La Creu Roja, en un espai de 100 places al districte de Sant Martí, i la Fundació Salut i Comunitat, en un edifici de 95 places a Gràcia, gestionaran les altres dos residències per a persones sense llar, de moment fins al mes d’abril, tal com assenyala l’acord municipal.

Publicitat

Els nous equipaments se sufragaran amb 2 milions d’euros del total de 3,5 milions que la Generalitat va comprometre fa uns dies per atendre persones en situació de sensellarisme a Barcelona i l’àrea metropolitana.

Assís, una feina de 24 hores

Actualment Assís, que ofereix en el seu dia a dia servei de dutxa, roba i àpats, té en marxa la Llar Impuls, visitada per El Jardí, amb capacitat per acollir sis dones supervivents del sensellarisme en aquest cas. A més, té en marxa la construcció de l’edifici Rosario Endrinal per acollir dones sense llar amb 10 places d’allotjament protegit.

Publicitat

Prop de la meitat de les persones sense sostre ateses durant la pandèmia a Barcelona no dormia al carrer abans de l’Estat d’Alarma al març, segons han informat aquest dijous la tinent d’alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, i la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes. Fins aleshores ho feien en habitacions de relloguer, hostals, cases de familiars i amistats o altres situacions d’infrahabitatge.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.