Dimecres 27, setembre 2023
20.8 C
Sant Gervasi
20.9 C
Sarrià
Publicitat

Audiència Pública del Districte

Publicat el 21.11.2015 10:00

Notícies del barri

Carme Rocamora
El passat 28 d’octubre va tenir lloc al Centre Cívic Vil·la Florida la primera Audiència Pública del nou govern, exitosa per l’alta participació –una vuitantena de persones—, que van aprofitar per comunicar al regidor de Districte Gerardo Pisarello i al seu grup de govern les qüestions que preocupen al veïnat del districte, principalment sobre mobilitat, estat de la via i partici-pació ciutadana.
A títol individual es va demanar un re-ferèndum per decidir la implantació del tramvia i la resposta de Pisarello va ser que el seu equip dóna suport a l’adopció d’aquest mitjà de transport per facilitar una mobilitat econòmica i eficient, “tal com definia el seu programa”. Sobre la millora de les vies, hi va haver la demanda històrica de la millora de l’avinguda Príncep d’Astúries per part de la Plataforma Príncep d’Astúries. També des de l’Associació de Veïns de Sant Gervasi de Cassoles es va demanar una millora del carrer i així mateix la recuperació del nom històric “Carrer Major” com era des l’any 1853. A títol individual, es van demanar mi-llores a Guillem Tell pel que fa als límits de velocitat i també per alguns altres trams de Balmes i General Mitre. Pisa-rello va mostrar la intenció de defensar l’ús racional del transport privat amb iniciatives com “El dia sense cotxes” recuperada el passat 17 d’octubre, i també la intenció de millorar algunes vies, fet que s’està gestionant ja amb reunions amb altres districtes.
De la participació va sorgir un debat liderat principalment per l’Associació de Veïns del Barri del Farró, tot reclamant més eficiència als òrgans, al que es va respondre que mirarien de fer una autoavaluació de la gestió de la democràcia i idearien millores. Entre d’altres temàtiques, l’Assemblea de Joves de Cassoles va demanar la retirada progressiva de les plaques d’origen franquista al districte. Per al-tra banda, a títol individual es va de-nunciar que l’IBI del Districte està mal calculat, així com també una queixa als mossos sobre els desplegaments de seguretat considerats “excessius” en els actes de culte de les comunitats jueves i israelites.

Peu d’il·lustració: Audiència Pública a Vil·la Florida. D’esquerra a dreta Jaume Llansó, conseller tècnic; Gerardo Pisarello, regidor; Jordi Martí, president del Consell del Districte; Ricard González, secretari; i Joan Ma-nuel del Llano, conseller per Barcelona en Comú.

Publicitat

Fotografia de Javier Sardá

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.