Divendres 19, juliol 2024
28.8 C
Sant Gervasi
28.8 C
Sarrià
Publicitat

Audiència Pública d’estiu

Publicat el 6.7.2017 16:30

Notícies del barri

Juanjo Compairé, Jesús Mestre

Ambient estival al Casal de Sarrià, a la darrera Audiència pública el dimarts 4 de juliol, presidida pel regidor Daniel Mòdol. Com dirien antigament els taurins, “tres quarts d’entrada” al saló d’actes del centre cívic, cap a unes 40 persones.

Publicitat

Els temes tractats són diversos. Es parla del cas de possible mòbbing immobiliari del carrer Balmes (del qual ja hem donat informació a la revista). Per part de l’oficina de l’habitatge es reclama la col·laboració ciutadana per denunciar els casos d’assetjament. Realment estem assistint a una nova bombolla immobiliària que també afecta el lloguer i que està provocant patiment i desnonaments.

Publicitat

Un altre tema recurrent és el de la mobilitat. Preocupa que en el pla de reforma de la riera de Vallcarca es pugui contemplar la desviació de la circulació descendent per l’avinguda de la República Argentina, cosa que l’associació de veïns del Putxet considera que col·lapsaria el trànsit per aquella via. El regidor Mòdol afirma que no hi ha cap pla en aquest sentit i que en tot cas, estem en una fase de concurs d’idees.

D’esquerra a drerta, Daniel Mòdol i Jordi Martí. A la fotogoafia destacada, vista general de la sala d’actes del Casal de Sarrià.
Fotografies de Juanjo Compairé

Igualment una veïna exposa el cas del trànsit que ha de suportar l’estret carrer Ballester, que comunica l’avinguda República Argentina amb la Ronda de Mitre. Es tracta d’un trànsit de pas que provoca molèsties als veïns del carrer, on hi ha una escola bressol, una llar de gent gran i diverses cases modernistes. La veïna proposa la “pacificació del trànsit” (expressió de moda actualment en aquest tema) i fins i tot que es canviï el sentit del trànsit en aquell carrer. Aquesta darrera mesura no és compartida per l’Associació de Veïns i Amics del Putxet, que consideren no només s’aconseguiria traslladar el problema a un altre lloc i, fins i tot, fer-lo més gros. El regidor respon que les mesures al respecte estan previstes, però no pas de forma immediata. També es contempla la millora futura de la urbanització del carrer, però sense data.

La cínica Sant Josep, del Putxet

Jordi Martí, regidor president, pregunta sobre la situació actual de la clínica Sant Josep, al carrer Manacor del Putxet, que ha estat venuda. El regidor Mòdol li respon que no li consta que hi hagi cap proposta ni demanda per reconvertir-la en alguna mena d’equipament. Sobre aquest tema, a El jardí de juliol, hem publicat la següent nota:

El grup assegurador Fiatc ha comprat la clínica Sant Josep, del Putxet

Segons ha publicat la premsa de la ciutat, l’edifici de l’antiga clínica Sant Josep del carrer Monegal, amb una edificabilitat superior a 5.000 metres quadrats, ha estat venuda per la immobiliària Buiding Center, del grup CaixaBank, a Fiac per 4,1 milions d’euros. Aquesta finca havia estat llargament reivindicada per l’Associació de Veïns i Amics de Putxet perquè l’Ajuntament l’adquirís per fer-ne un equipament social, com per exemple un geriàtric. D’aquesta manera es perd una altra possibilitat per dotar d’equipaments públics als barris de Sant Gervasi.

 El Pla d’Equipaments del Districte i la Biblioteca de les Tres Torres

Es parla de temes que tenen a veure amb els altres barris del Districte, incloent-hi els barris de muntanya, o el descontentament de diverses associacions (Taula d’Entitats de Sarrià, Veïns Farró, entre altres) sobre el servei de taules i cadires en actes públics del dissabte 10 de juny, ja que aquestes infraestructures compromeses pel Districte van arribar molt tard.

Lluís Tusell i Jordi Martí a la Roda de Prema, davant de la Biblioteca de les Tres Torres.
Fotografia Jesús Mestre

I també, a pregunta de Lluís Tusell, president de l’Associació de Veïns de les Tres Torres, de la Biblioteca Clarà que, segons es desprèn del Pla d’Equipament, es podria tancar i destinar-la a altres usos quan es faci la Biblioteca de Sarrià, encara en projecte. El regidor Daniel Módol va desmentir la informació. Però segurament no ho va fer amb prou convicció, ja que aquest matí, 6 de juliol, el Grup Demòcrata i l’AV de les Tres Torres han convocat una Roda de Premsa davant de la Biblioteca Clarà per demanar explicacions a l’equip de govern. Tant el regidor Jordi Martí com Lluís Tusell s’han mostrat molt crítics amb la forma de fer del govern, i han demanat que és mantingues la Biblioteca de les Tres Torres, un dels pocs equipaments que té el barri (de fet, l’únic, excepte el Mercat). Pedro Miret, conseller de Ciutadans, també s’ha afegit a la posició del Grup Demòcrata.

Un esborrany d’aquest Pla d’Equipament del Districte, en el que l’equip de govern fa dos anys que hi treballa, es va presentar en el darrer Plenari i se suposa que se’n parlarà al proper Plenari, previst pel 20 de juliol.

L’audiència ha durat poc més d’una hora. I deixa la sensació que hi ha molts temes sobre la taula que queden ajornats fins a setembre.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.