24.3 C
Sant Gervasi
| Divendres 24 de setembre de 2021 |
Publicitat

Bach Zum Mitsingen a l’Església Alemana

Publicitat
Publicitat

Notícies de Sant Gervasi

Maria Antònia Font Fernández

El cap de setmana del 14 i 15 de gener, vam tenir dues ocasions germanes (i germàniques) de refugiar-nos del fred. Em refereixo a l’escalfor que encén l’agenda musical en les ànimes melòmanes. La foguera Bach Zum Mitsingen (BZM) va venir a il·luminar l’Església Evangèlica de parla alemanya del carrer de Brusi. Les espurnes: 8 instruments i 34 veus, algunes de la federació Corals Joves de Catalunya. Els espetecs: les cantates 3 i 111, no cal dir que de Bach. I l’atiador: el director Pau Jorquera.

Assaig de la BZM. A la imatge destacada, final del concert a l’Església Alemana.
Fotografies de Frederic fdhrzt

El BZM és una iniciativa que, des de fa quasi 6 anys, pretén difondre les cantates del cèlebre compositor barroc tant en format concert (el dissabte) com dins la missa (el diumenge). Amb aquesta intenció divulgativa, cada programa conté el text en alemany i la traducció al català. Les particularitats del BZM són dues: la primera, que recupera el context litúrgic que emmarcava les cantates originàriament; i la segona, que cada activitat es concep com un projecte participatiu, amb cantaires voluntaris que es troben el dissabte matí per fer un assaig intensiu del que interpretaran a la tarda i l’endemà matí. Tot un espectacle lila i taronja en què ningú es crema, ja que els participants han de tenir formació i experiència musical.

Malgrat que ens van avançar que a l’octubre tornaran al barri, si algú els vol escoltar abans, pot consultar l’agenda a www.bachzummitsingen. Les espurnes sempre són diferents, però és la gràcia d’aquesta foguera.

 

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.