El Racó del Veïnat
Marc Sobrino
Els casos de la covid creixen exponencialment a la ciutat de Barceona. Per tant, també augmenta el risc a Sarrià – Sant Gervasi. La gestió del coronavirus al nostre país ha estat escruixidorament dolenta, segons recull l’Informe Anual sobre el Desenvolupament Sostenible que publica anualment la Universitat de Cambridge. Vegeu:
«El país més eficaç ha estat Corea del Sud. Ha destacat en les tres dimensions del control de l’epidèmia. Ha mantingut baixa la taxa de mortaldat, la taxa de contagi molt per sota de 1, i la seva economia ha romàs oberta durant l’epidèmia. El menys eficaç ha estat Espanya, on la taxa de mortaldat està entre les més altes i la seva taxa de contagi mitjà molt per sobre d’1 a pesar que la seva economia ha estat sotmesa a un bloqueig substancial».
L’avenc encara podria ser més profund si Cambridge hagués treballat amb el nombre real de morts i no amb la xifra, qui sap si maquillada, que ha facilitat el Govern. Els barcelonins temem al fet que Barcelona torni a ser tancada, perimetralment, per polítiques més aviat partidistes i no sanitàriament efectives. Iniciem l’estiu a Barcelona amb, tan sols, 37 hotels operatius que hauran de tirar una altra vegada cap al tancament si se’ns proposa com a nova regió sanitària; trobant, això sí, un mecanisme en dret transitori paral·lel i concorde al celebèrrim estat d’alarma.
(Altressí). Hi ha qui ja té por de moure’s en transport públic per la nostra ciutat. Paral·lelament, els cotxes que no compleixen amb la Euro3, no podran circular per la nostra ciutat a partir del 15 de setembre. Cal recordar que, aquesta mesura, havia d’haver entrat en vigor a data d’1 d’abril. Sembla tot un sense sentit que, a manera de parèmia, vindria a ser “Caixa o faixa”. Els ciutadans hem de recuperar el seny abans que la situació sigui alarmant. Com sabem, un mal estat. Veurem.