26.5 C
Sant Gervasi
| Dimecres 18 de maig de 2022 |
Publicitat

Barcelona acull el primer Fòrum Social Mundial d’Economies Transformadores

L'objectiu principal és acostar moviments socials i iniciatives que compartim la voluntat de posar al centre de l'economia les persones i el medi ambient

Publicitat

Economies Alternatives

Enric Capdevila, membre de SSG Coopera

Unes 400 persones de més de 50 països ens hem reunit a la Universitat de Barcelona, durant els dies 5 i 7 d’abril, en el marc de la primera trobada del Fòrum Social d’Economies Transformadores; un procés de confluència dels diferents moviments d’economies transformadores en un pla local i internacional, liderat per les xarxes d’economia social i solidària intercontinental RIPESS, estatal REAS i la catalana XES.

L’objectiu principal és acostar moviments socials i iniciatives que compartim la voluntat de posar al centre de l’economia les persones i el medi ambient, d’acabar amb l’economia basada en l’extracció, el creixement, la competitivitat i el mercat; i caminar cap a societats resilients i col·laboratives.

Publicitat

El primer dia ens vam organitzar en sis eixos: Economia Social i Solidària (incloent comerç just, cooperativisme i finances ètiques), procomú (comuns naturals, urbans i digitals), economies feministes i perspectiva de gènere, agroecologia i sobirania alimentària, polítiques públiques, i educació. Sarrià Sant Gervasi Coopera i la Casa Orlandai vam estar presents als dos primers eixos.

El segon dia ens vam barrejar tots i vam treballar en els deu reptes que van sorgir del treball fet el dia anterior: (1) Definir procés del fòrum 2020 (es farà a Barcelona i vindran unes 10.000 persones), (2) Educació Transformadora i alliberadora, (3) Visibilitat i relat, (4) Treball global-local, (5) Relació amb les institucions i corporacions, (6) Governança i autoorganització, (7) Construcció de coneixement i pràctiques, (8) Noves Tecnologies, (9) La vida al centre i (10) Estratègia pròpia. Finalment l’últim dia ens vam reunir per territoris, amb l’objectiu de conèixer l’estat dels moviments i xarxes i mirar d’establir dinàmiques comunes, en el nostre cas amb la resta d’Espanya, Portugal i sud de França.

Publicitat

La decisió de fer-ho a  Barcelona està motivada perquè Catalunya avui dia ha esdevingut un referent mundial del cooperativisme i l’economia solidària, amb una història marcada per les lluites socials; i el procés per preparar el FSMET2020 és tot un repte, obert a tothom, que esperem sigui un èxit!

Si voleu saber més sobre aquest procés, podeu consultar la web o el pad amb totes les relatories.

 

 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.