25.9 C
Sant Gervasi
| Dijous 05 d'agost de 2021 |
Publicitat

Bibliocurts

Publicitat
Publicitat

El Bibliocurts és un festival de curtmetratges organitzat per Biblioteques de Barcelona i el Districte de Sarrià-Sant Gervasi que té com a objectiu relacionar el món dels curtmetratges i de la creació audiovisual en general amb les biblioteques de la ciutat i el seu territori (districte/barri). També té com a objectiu promoure el curtmetratge com a mitjà d’expressió audiovisual, tot contribuint al seu reconeixement, difusió, i valorar-lo com a mitjà essencial de transmissió de la cultura. Es vol donar visibilitat a les biblioteques com a equipaments culturals de proximitat que funcionen com a plataforma per donar a conèixer les obres audiovisuals dels creadors locals i internacionals.

Bibliocurts obre convocatòria per a la presentació d’obres audiovisuals, concretament curtmetratges de ficció o documental procedents de realitzadors residents a l’estat espanyol majors de 18 anys. També s’acceptaran els curtmetratges que part de la producció sigui espanyola. Les obres poden incloure animació. La durada màxima dels curts serà de 20 minuts i l’idioma haurà de ser el català o el castellà o bé en versió original subtitulada en qualsevol d’aquests dos idiomes. Hi haurà dues seccions: La secció Barcelona en curt i la secció Megacurt. La temàtica de les dues seccions és lliure.

La secció Barcelona en curt inclourà obres filmades a la ciutat de Barcelona i amb una clara relació amb la ciutat. En aquest cas, el requisit indispensable és que almenys una seqüència ha d’estar rodada a un exterior fàcilment recognoscible d’algun dels barris de la ciutat. El premi serà de 1.250euros.

La secció Megacurt no tindrà cap restricció respecte a la localització de les obres. El premi serà de 1.000 euros.

Les millors obres presentades es projectaran durant el festival i entraran en concurs per optar al premi de cada categoria. També hi haurà un premi del públic que serà un abonament a FILMIN per un any. Els dos primers premis s’atorgaran per un jurat format per Marta Armengou, Miquel Martí i Freixas i Patrícia Font, mentre que l’obra seleccionada pel premi del públic serà l’obra més votada després de les projeccions.

El festival es realitzarà a la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall entre el 23 de novembre al 4 de desembre de 2015. Posteriorment, les obres finalistes es projectaran a altres biblioteques de Barcelona en l’activitat itinerant Bibliocurts off i formaran part del seu arxiu-col·lecció d’obres audiovisuals.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.