25.9 C
Sant Gervasi
| Dilluns 15 d'agost de 2022 |
Publicitat

Càpsules de cafè, un greu problema ambiental

El temps que triga una sola càpsula de cafè a descompondre's completament en un abocador és de 150 a 500 anys

Publicitat

Natura

Ecocosas.com – AMIC

Les càpsules de cafè, que en la seva gran majoria són d’un sol ús, no es reciclen adequadament i acaben en els abocadors, contaminant molt el medi ambient. El temps que triga una sola d’aquestes càpsules de cafè a descompondre’s completament en un abocador és de 150 a 500 anys.

Cada any milers de milions d’aquestes càpsules acaben com a residus a Europa, Amèrica i Austràlia. Són càpsules fetes d’alumini i plàstic (tot i que l’alumini és el material principal en la seva fabricació). Perquè ens fem una idea de la magnitud del problema, una sola càpsula conté 1 gram d’alumini, per la qual cosa es fa fàcil imaginar quan alumini hi ha en milions de càpsules usades diàriament.

Publicitat

Una alternativa suposa utilitzar càpsules reutilitzables que puguin usar-se més d’una vegada. Això segurament disminuiria el malbaratament creat i, a més, també estalviaria una mica de diners. No obstant això només una minoria d’aquestes càpsules poden reciclar-se, ja que resulta difícil fer-ho perquè apareixen barrejats l’alumini, el plàstic i els pòsits de cafè i es fa molt complicat poder separar-los.

És obvi que el nostre amor pel cafè no canviarà, però hauríem de valorar començar a prendre cafè d’una manera més responsable.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.