Economia
El Jardí
La secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha visitat recentment l’Institut Químic de Sarrià (IQS) amb motiu de l’Assemblea anual de la Fundació Empreses IQS, celebrada el 14 de juny. Des d’allà, va instar a les empreses a integrar perfils amb visió científica a les seves plantilles amb “l’objectiu d’enriquir les seves propostes de valor”.
Durant la seva conferència, Artigas va sostenir que “els perfils mixts són molt interessants per a les empreses” perquè, en unir la visió d’empresaris i científics, permeten crear solucions i productes més disruptius. “Veurem més premis de medicina que desenvolupadors”, va augurar la secretària d’Estat, que va posar en valor la tasca d’universitats i escoles de negocis com l’IQS, on es promouen aquest tipus de perfils mixtos amb visió científica i empresarial.
Carme Artigas, antiga alumna de l’IQS, va agrair poder tornar a la que va ser la seva universitat, en aquesta ocasió, per abordar els reptes de l’economia mundial i l’espanyola, que viuen un moment delicat per la invasió d’Ucraïna i el final de la pandèmia del coronavirus.
La digitalització: un punt clau en l’evolució empresarial a Europa
La també secretària del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital va repassar els plans del govern espanyol per ajudar a evolucionar empreses tant grans com petites, en un mercat que s’encamina a la digitalització total a passos de gegant.
Artigas va recordar que Espanya ha demandat fons europeus per a la transformació digital i la transició ecològica, cosa que constitueix una aposta “molt potent” de l’Executiu per accelerar definitivament la digitalització. A parer seu, l’acceleració de la transformació digital de les empreses espanyoles és urgent, ja que el 40% de l’economia europea serà digital, per la qual cosa Espanya s’ha d’adaptar i progressar per continuar sent considerada una potència continental.
El nou pla de formació professional serà semblant al model alemany
Artigas també va recordar les línies mestres de la nova Llei de Formació Professional, que anirà encaminada a preparar els joves per a les feines del futur, amb uns estudis que facilitin l’accessibilitat a llocs de treball de qualitat.
L’objectiu és imitar el model alemany, que segons la seva opinió ha estat un èxit rotund ja que els llocs de treball generats a través de formació professional són un dels motors principals del país, i molts estan relacionats amb la indústria.
El president de la Fundació Empreses IQS, el Dr. Josep Arcas Romeu, va recordar que l’Assemblea se celebrava de forma presencial per primera vegada després de la pandèmia i va ser l’encarregat d’introduir el director general de l’IQS, el Dr. Salvador Borrós, que va abordar els canvis més destacats que ha tingut la institució durant la seva gestió en els darrers mesos.
La directora de la Fundació Empreses IQS, Rosa Curt, va entregar l’acreditació a les noves empreses col·laboradores en reconeixement al seu suport i compromís amb IQS: AGC Pharma Chemicals, Catalonia Hotels&Resorts, Dallant, Emsa Tecnologia Química, GasN2 , Hausmann, Laboratoris Rubió, Morchem i Unnox Group.