23.6 C
Sant Gervasi
| Dimarts 05 de juliol de 2022 |
Publicitat

Carme Ruscalleda rep l’homenatge de l’escola d’hostaleria dels Jesuïtes

La xef ha col·laborat durant 15 anys amb els alumnes del curs d'Especialització en Alta Cuina dels Jesüites

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Societat

Sergi Alemany

L’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme de Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi, que enguany celebra el seu 30è aniversari, ha celebrat aquest dimecres un acte de reconeixement a la xef Carme Ruscalleda pels 30 anys que ha dirigit el restaurant Sant Pau, a Sant Pol de Mar (El Maresme). El restaurant va tancar les seves portes a l’octubre i la cuinera catalana ha assegurat que anunciarà nous projectes “quan el blat estigui al sac, i ben lligat.”

Ruscalleda, l’única dona capaç d’aconseguir fins ara la suma total de set estrelles Michelin amb el seus restaurants, ha rebut l’homenatge d’una escola on ha col·laborat durant 15 anys amb els alumnes del Curs d’Especialització en Alta Cuina, i molts d’ells han passat pels fogons del Sant Pau com a “stagiers.”

Publicitat

El mon acadèmic i gastronòmic han brindat plegats per la trajectòria i les oportunitats que Ruscalleda ha donat al món de la cuina catalana. A la cita, un sopar gastronòmic servit pels actuals alumnes del curs de cuina de l’escola dels Jesuïtes, no hi han faltat exalumnes de Ruscalleda ni xefs de gran prestigi com Ferran Adrià, Joan Roca, Fina Puigdevall, Sília Hoffmann, Nandu Jubany o Carles Gaig, entre molts altres.

L’escola Sant Ignasi, ecenari de l’acte de reconeixement a Carme Ruscalleda © Jesuïtes de Sarrià-Sant Ignasi
30 anys de l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi 

El projecte d’especialització en Alta Cuina que s’ofereix al Sant Ignasi ha format més de 200 professionals de l’alta gastronomia. El programa combina les sessions pràctiques i teòriques a l’aula amb un stage de sis mesos de durada en prestigiosos establiments d’alta gastronomia. Al llarg d’aquests 30 anys de recorregut de l’escola, el centre ha format més de 2.000 alumnes en Hostaleria i Turisme.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.