Societat
Sergi Alemany
L’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme de Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi, que enguany celebra el seu 30è aniversari, ha celebrat aquest dimecres un acte de reconeixement a la xef Carme Ruscalleda pels 30 anys que ha dirigit el restaurant Sant Pau, a Sant Pol de Mar (El Maresme). El restaurant va tancar les seves portes a l’octubre i la cuinera catalana ha assegurat que anunciarà nous projectes “quan el blat estigui al sac, i ben lligat.”
Ruscalleda, l’única dona capaç d’aconseguir fins ara la suma total de set estrelles Michelin amb el seus restaurants, ha rebut l’homenatge d’una escola on ha col·laborat durant 15 anys amb els alumnes del Curs d’Especialització en Alta Cuina, i molts d’ells han passat pels fogons del Sant Pau com a “stagiers.”
El mon acadèmic i gastronòmic han brindat plegats per la trajectòria i les oportunitats que Ruscalleda ha donat al món de la cuina catalana. A la cita, un sopar gastronòmic servit pels actuals alumnes del curs de cuina de l’escola dels Jesuïtes, no hi han faltat exalumnes de Ruscalleda ni xefs de gran prestigi com Ferran Adrià, Joan Roca, Fina Puigdevall, Sília Hoffmann, Nandu Jubany o Carles Gaig, entre molts altres.
30 anys de l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi
El projecte d’especialització en Alta Cuina que s’ofereix al Sant Ignasi ha format més de 200 professionals de l’alta gastronomia. El programa combina les sessions pràctiques i teòriques a l’aula amb un stage de sis mesos de durada en prestigiosos establiments d’alta gastronomia. Al llarg d’aquests 30 anys de recorregut de l’escola, el centre ha format més de 2.000 alumnes en Hostaleria i Turisme.