Publicitat

La Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri rep la Medalla d’Honor de Barcelona

La invasió militar de Rússia a Ucraïna ha fet que en els últims mesos l'espai hagi acollit famílies ucraïneses refugiades de la guerra

Publicitat

Societat

El Jardí

La Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri, situada a les Tres Torres en un dels edificis més emblemàtics del districte, ha rebut aquest dimecres a la tarda la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona per la “tasca i repercussió social i humanística en els camps de l’espiritualitat, l’educació, la salut, l’art i la cohesió social”. Ha estat, junt amb l’entrega de la Medalla d’Honor al farronenc Pep Arisa, un dels dos reconeixements que aquest any s’ha endut una persona o entitat proposada pel districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Publicitat

El guardó l’ha recollit la presidenta de l’entitat, Maria Teresa Sant Miguel Bertran, en un acte presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que ha destacat que “la ciutat, més que mai, és la seva gent” i els protagonistes són els veïns i les veïnes.

Els guardonats amb la Medalla d’Honor d’aquest any © Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Gestionada en l’actualitat per la Fundació Valors Humans, la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri va ser construïda el 1906 i nou anys després la va comprar la Congregació de Religioses Filipensens Missioneres de l’Ensenyament, que va dedicar-la a un espai de silenci, recolliment, estudi i treball per les seves novícies. Les novícies és el període de prova que les congregacions i ordes religiosos cristians posen com a preparació immediata abans de fer els primers vots monàstics.

Gairebé cent anys després, el 2009 i després de grans reformes, l’espai es va reinaugurar per part de la Fundació Valors Humans amb l’objectiu de contribuir a l’espiritualitat, la defensa dels drets humans i la cultura de la pau i la no-violència i per poder promoure actes culturals i conferències. La invasió militar de Rússia a Ucraïna ha fet que en els últims mesos l’espai també hagi acollit famílies ucraïneses refugiades de la guerra.

Cinc medalles de ciutat i 20 a proposta dels districtes

La Medalla d’Honor de Barcelona és un guardó que l’Ajuntament de Barcelona va instituir l’any 1997 amb motiu de la celebració del centenari de l’agregació dels pobles del pla, per distingir aquelles persones o entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social hagin contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics. Cada any s’atorguen 25 medalles: cinc són de l’àmbit de ciutat i 20 estan proposades pels districtes.

Aquest any el president de SOS Racisme, Cheikh Abdoul Khadre, ha fet els agraïments en nom de tots els guardonats, com a entitat reconeguda en l’àmbit de ciutat per la tasca de més de 25 anys en “defensa dels drets humans, des de l’acció antiracista”.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar