Política
El Jardí
El ple del districte de Sarrià – Sant Gervasi ha aprovat aquest dijous al vespre per unanimitat proposar a l’Ajuntament que lliuri a Josep Arisa, a títol individual, i la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri, a títol d’entitat, la Medalla d’Honor de la ciutat.
Segons ha exposat el conseller del PSC Blas Navalón, es suggereix concedir-li aquest reconeixement a Josep Arisa “com a exemple d’un farronenc de tota la vida, interessat i apassionat pel patrimoni i la història del barri del Farró, aportant una contribució important a la comunitat”. A la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri se li vol concedir per “la tasca i repercussió social, comunitària i humanística que fa, amb una dimensió molt important per Sarrià – Sant Gervasi i la ciutat”.
Josep Arisa (Barcelona, 1948) és nascut i criat al barri del Farró, amb arrels familiars vinculades a Sant Gervasi des dels temps de la seva besàvia, que s’hi va instal·lar arribant de Calaf. Arisa, que actualment és el coordinador redactor de la revista Coses del Farró, va iniciar els seus estudis al Grupo Escolar República Argentina – l’actual Escola Poeta Foix- i va continuar la formació a l’Escola Pia Balmes, fins a treure’s el Batxillerat. Entremig, amb 14 anys va començar a treballar com a aprenent d’electricista en una important multinacional de productes químics, un fet que el va portar a acabar els estudis els vespres. Més endavant, es va examinar com a alumne lliure a l’escola d’Enginyeria Tècnica de Barcelona. És soci del Club Excurionista de Gràcia des del 1965, al grup de recerca arqueològica. I és que com sovint diu el ‘Pep’: “Conèixer és el primer pas per estimar”.
La Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri (Fundació Valors Humans), situada en un dels edificis més emblemàtics del districte, a les Tres Torres, va ser adquirida el 1915, només nou anys després de ser construïda, per la Congregació de Religioses Filipensens Missioneres de l’Ensenyament com un espai de silenci, recolliment, estudi i treball per les seves novícies, el període de prova que les congregacions i ordes religiosos cristians posen com a preparació immediata abans de fer els primers vots monàstics. El 2009, després de tres anys de grans reformes a l’espai, es va inaugurar tal com es coneix avui dia de la mà de la Fundació Valors Humans, amb l’objectiu de contribuir a l’espiritualitat, els drets humans i la cultura de la pau i la no-violència, amb la voluntat de generar un diàleg interreligiós i promoure actes culturals i conferències. Actualment, acull famílies ucraïneses refugiades de la guerra al seu país.