Dissabte 05, octubre 2024
21.7 C
Sant Gervasi
21.7 C
Sarrià
Publicitat

Chelo Navarro i Josep Ribas, aviram

Publicat el 19.8.2017 10:00

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Carnisseria Aviram Chelo i Aviram La Moreneta són dues parades que trobareu al Mercat de Sant Gervasi. Un mercat que ara s’engalana de Nadal i que prepara un grapat d’activitats familiars. La Moreneta fa 23 anys que serveix al barri, amb Josep Ribas, al capdavant. La Carnisseria Chelo fa un any que va prendre el relleu a la Vicky i ja s’ha fet un lloc al barri. Ambdós establiments tenen una clientela fidel que hi troba un tracte personal i professional.
Josep Ribas. Fotografia: M. Antònia Font Fernández

El Josep Ribas va aprendre l’ofici de pollaire amb la família. El seu pare tenia parada al Mercat de la Concepció. La Chelo Navarro també de ben jove va començar amb una carnisseria, tenia 20 anys. I a poc a poc van conèixer tots els secrets de l’ofici.

Publicitat

Com vau començar a treballar en el sector? 

Publicitat

Josep: Vaig aprendre l’ofici a través del meu pare, que també repartia el pollastre. Fins que fa 23 anys vaig decidir obrir la meva pròpia parada al Mercat.

Chelo: va ser a la botiga que vaig portar de ben jove, amb la pràctica del dia a dia i les moltes ganes d’aprendre que tinc i sempre he tingut, vaig anar coneixent el pollastre, la carn, el seu tall, el producte.

Arribeu al mercat, i heu renovat la parada?

Josep: he anat fent de la parada un espai on aprendre i on oferir el millor que sé als meus clients. Amb un tracte personal i fent el que jo dic ‘una polleria a la carta’. M’agrada innovar, estar a aplicacions des de les quals se’m pot comprar, etc.

Chelo: Vaig arribar al Mercat per un proveïdor. Per mi és molt important que a la carnisseria tot estigui ben endreçat, ben ordenat; cuido molt la presentació. I fer la vida més fàcil als clients: paquets separats per congelar, envasats al buit, tot ben endreçat en safates, etc.

Us agrada estar al dia i formar-vos? 

Chelo: m’agrada molt aprendre i formar-me. Aprofito els cursos del Gremi de Carnissers per conèixer al màxim tots els productes i les solucions per als meus clients.

Josep: Sí. Observo, veig les botigues, els mercats, m’agrada innovar, trobar nous gustos, noves preparacions, nous macerats. A vegades la clientela vol provar nous gustos, noves elaboracions.

Què hi podem trobar a la vostra parada d’especial? 

Josep: nous elaborats, nous gustos de sabors d’altres cultures culinàries, al costat de les preparacions tradicionals i de tota la vida. Per a mi cada client, ho és tot, i vull oferir-li el que necessita el que li va millor. Amb un tracte molt proper i orientant les millors solucions.

Chelo: Ofereixo un tracte càlid, personal, transparent amb la millor relació qualitat-preu. Innovo i ofereixo elaboracions que siguin atractives, crec que és molt important l’adaptació als nous temps. M’agrada fer les coses amb estima.

Algun producte nou que tingui èxit?

Josep: Depèn de cada client, però tenim elaboracions molt gustoses com els bombons de foie, al costat de les croquetes i els productes tradicionals.

Chelo: els clients, la pràctica i les meves ganes m’ho han ensenyat tot. M’adapto a cada client per facilitar-li al màxim, en la presentació i en la preparació dels aliments.

Com veieu el mercat de Sant Gervasi? 

Chelo: vaig venir al mercat ara fa un any. I puc dir des de la meva experiència que té bons preus, està molt ben situat i amb servei a domicili gratuït i aparcament. Sabem que hi ha competència fora, però miro d’oferir un tracte transparent i un producte de qualitat, com els meus companys.

Josep: el mercat és també un espai del barri. Tenim relació amb les entitats i organitzem diferents activitats. Estem molt ben situats i sempre buscant la millora pels nostres clients. Et puc dir que hi ha un equip de paradistes molt professionals del seu producte i bolcats per oferir les millors solucions.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.