Diumenge 10, desembre 2023
12.6 C
Sant Gervasi
12.5 C
Sarrià
Publicitat

Colau i el PSC s’han oblidat de Sarrià-San Gervasi

"La pèrdua de competitivitat, el caos de mobilitat i la pujada indiscriminada d'impostos estan convertint Barcelona en una ciutat decadent", opinió de Javier Edrosa (Cs)

Publicat el 1.8.2021 12:17

Opinió

Javier Edrosa (Conseller de Ciutadans)

Aquests dos anys de legislatura han estat marcats per una situació que mai havíem pensat viure: la pandèmia de la covid-19 i la crisi social, sanitària i econòmica sense precedents en la nostra història recent, un cop que ens ha canviat la vida a tots des d’aquell 14 de març de 2020.

Publicitat

Des del primer dia de confinament, a Ciutadans Barcelona teníem clar que era moment de deixar a un costat les ideologies per a centrar-se en la lluita contra la pandèmia. Poques hores després de l’inici del confinament, el nostre grup municipal, encapçalat per Luz Guilarte, va presentar un pla de xoc amb mesures sanitàries i socials, de mobilitat i transport, de transparència i informació, i econòmiques i de promoció. Propostes pensades per a donar solució als barcelonins en una situació d’extrema dificultat i que va ser el punt de partida del gran pacte de ciutat per a lluitar contra el coronavirus, acordat dies després amb el Govern municipal i tots els grups de l’oposició.

Publicitat

La veritat és que abans de l’aparició de la pandèmia, Barcelona ja estava patint una crisi social i econòmica provocada per la mala gestió del Govern de Colau i PSC i que, sens dubte, ha afectat també el districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Entre les qüestions d’aquesta espiral negativa, cal destacar la inseguretat. La inseguretat s’ha cronificat com el primer problema per als barcelonins, per això des del nostre grup fa molt temps que plantegem iniciatives per a abordar aquest problema, però Colau i el PSC continuen rebutjant totes les nostres propostes per pur interès partidista. El setembre del 2019 el nostre partit va presentar un pla local integral de seguretat amb més de 60 mesures d’aplicació immediata, que si s’haguessin aplicat, avui notaríem sens dubte la millora de la seguretat, però lamentablement aquest projecte segueix guardat en el calaix d’Albert Batlle, responsable de la seguretat a la ciutat i regidor del nostre districte.

A més de la inseguretat, i segons les dades del baròmetre municipal, el segon problema dels barcelonins està en la mateixa gestió del Govern municipal. La pèrdua de competitivitat, el caos de mobilitat i la pujada indiscriminada d’impostos estan convertint Barcelona en una ciutat decadent. Parlem del superimpost de Colau i PSC, aprovat amb el suport d’ERC. Aquesta pujada abusiva d’impostos, així com la creació de noves taxes, està afectant directament els veïns de Sarrià-Sant Gervasi, que han vist com se’ls incrementava l’IBI, es creaven noves taxes en el rebut de l’aigua, es pujava la taxa de cementiris un 100% en plena pandèmia o es pujava fins a un 300% les taxes de terrasses als restauradors. Des del primer moment rebutgem aquesta mesura sagnant per a les famílies, comerciants i autònoms, reclamant des de llavors la baixada d’impostos, perquè estem convençuts que els diners de les famílies barcelonines està millor en les seves butxaques que en mans d’un Govern municipal sense objectius i mancat d’estratègia de present i de futur per a Barcelona i els seus districtes.

Davant la greu situació que estem vivint, cal plantejar polítiques valentes on els ciutadans siguin el centre, destinant cada euro públic a polítiques socials, sanitàries i de recuperació econòmica.

Els tres consellers de Ciutadans a Sarrià-Sant Gervasi estem compromesos per a continuar lluitant per aconseguir els recursos que el nostre districte necessita. No podem continuar sofrint els deliris ideològics de Colau i el PSC, que han convertit a Sarrià-Sant Gervasi en el districte amb menys inversió per pur interès partidista oblidant-se d’inversions prioritàries com són la reforma del carrer dels Vergós, l’escola bressol a les Tres Torres, el CAP de la Bonanova, actuacions en els barris de muntanya i la solució de les problemàtiques d’okupació i assentaments.

Des de Cs continuarem treballant per a construir l’alternativa liberal que Barcelona i els seus districtes necessita.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.