27.4 C
Sant Gervasi
| Dimecres 29 de juny de 2022 |
Publicitat

“Correspondències”, de Pere Riera i Moreno Bernardi

Publicitat

Arts i lletres

El jardí

El dilluns 9 d’octubre es va presentar a la Filmoteca de la Generalitat el film Correspondències, una suggerent obra en la que interactuen l’arquitecte Pere Riera i el coreògraf i ballarí Moreno Bernardi.

Correspondències neix del desig del coreògraf italià Moreno Bernardi pel seu interès per l’arquitectura i el pensament de Pere Riera (fundador de l’estudi RGA Arquitectes i veí de Sant Gervasi recentment traspassat). El projecta evolucionà cap a una film documental dirigit per Eric de Gispert Koper i Miquel Ardévol Verdiell.

Publicitat

El film proposa un diàleg entre dansa, arquitectura i audiovisual. Un diàleg basat en una metodologia d’interacció circular que afavoreix la generació d’una contínua sèrie de correspondències que es van descobrint a mesura que s’obren més possibilitats d’intersecció i transversalitat entre els tres camps implicats: temps, espai i imatge. La mútua col·laboració s’estableix sobre la base d’una empatia cooperativa i contextual (“do it with others”) que ajuda a aprofundir l’experiència i el procés d’intercanvi al llarg de tot el projecte, rebutjant deliberadament aquelles pràctiques abstretes i autònomes (“do it yourself”) que han constituït el modus operandi característic del segle XX en la majoria de les activitats polítiques, socials, culturals, econòmiques i artístiques.

Pere Riera i Moreno Bernardi al passeig marítim de S’Agaró.

L’intercanvi a Correspondències representa un encreuament artístic, biogràfic, professional i generacional alimentat simultàniament per qüestions fragmentàries i unitàries, autònomes i complementàries. Moreno converteix obres de Riera en coreografies de dansa: les esglésies visigodes de Terrassa, el passeig marítim de S’Agaró, la casa de l’arquitecte…

Publicitat

Correspondències, doncs, es presenta com un film/document obert a la difusió en un camp d’interès ampli: la dansa, l’arquitectura i la poètica de les imatges sustenten aquesta trobada suscitant la possibilitat d’altres encreuaments. D’aquesta manera, el projecte pretén generar sinergia entre diferents activitats artístiques, potenciar la transmissió de la seva transversalitat i explorar els coneixements així produïts.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.