Publicitat

Curiositats sobre els animals

Els animals mai deixen de sorprendre'ns i ens ensenyen moltes coses amb simplement observar-los

spot_img

Publicat el 3.2.2021 6:09

Societat

AMIC

Els animals mai deixen de sorprendre’ns i ens ensenyen moltes coses amb simplement observar-los. De tots és coneguda l’organització que tenen les abelles, el treball que són capaces de suportar les formigues o la fidelitat que es mostren els pingüins quan s’aparien. Però hi ha moltíssimes altres curiositats que ens brinden i que segurament t’interessen, tant si ets amant dels animals o simplement per la curiositat de saber més. Aquestes són algunes de les que hem preparat i que possiblement no sabies.

  • Les granotes són capaces de tancar les seves oïdes per complet per a no sentir els sons que no li interessen.
  • Les cabres poden veure en 360°, per la qual cosa també perceben el que passa a la seva esquena, sense necessitat de girar-se.
  • Encara que antigament es pensava que els animals només veien en blanc i negre, s’ha descobert a través de diversos estudis que això no és així. Però el que sí que és cert, és que no poden distingir tota la gamma cromàtica com fan els humans. Per exemple, els gossos tan sols distingeixen entre dos colors primaris, els blaus i els grocs o grisencs. Els gats veuen els blaus i verds i els equins, els blaus i els vermells. De fet són dels pocs animals que distingeixen el vermell, per la qual cosa el mite del toro perseguint la capota és només això, un mite, sent el moviment el que atreu l’animal i no la seva tonalitat. Els animals que distingeixen més gammes són els rapaços, fins a quatre, ja que per a localitzar a les seves preses, necessiten una major precisió.
  • El caragol pot regenerar les seves banyes si li són amputades.
  • Les guineus són animals solitaris, pel que mai els veuràs en ramats. Viuen, mengen i dormen sempre sense companyia.
  • Els elefants tenen terror a les abelles. I això no és perquè temin al fet que els piquin. De fet, la pell de l’elefant és molt gruixuda i l’agulló no podria perforar-la. Però el que sí que fan aquests insectes és introduir-se en les mucoses i parts delicades de l’animal com la trompa, la boca o els ulls i picar-los allà. A part de ser molt dolorós, els pot produir inflamacions molt perilloses.
  • Les girafes dormen dempeus i tan sols dues hores, en períodes de cinc minuts. Això és així perquè a causa de la seva gran grandària, si dormissin tombades els costaria molt aixecar-se i sortir fugint, per la qual cosa serien una presa fàcil per als seus depredadors. El tauró també és curiós quant al son i és que mai dorm a causa de la seva fisiologia. Si ho fes, moriria, perquè manca d’òrgan que faci que l’aigua entri en els seus bronquis, per la qual cosa si necessiten descansar, s’ensopeixen.
  • Quant als embarassos, l’animal que té el període de gestació més llarg és el tauró. Pot durar-li entre 12 mesos i 42 mesos. I els opòssums per contra són els que s’emporten el premi a la gestació més curta: entre 12 i 13 dies… Però ull! Perquè poden a arribar a tenir en un sol part, fins a 20 cries.

Notícies relacionades

Educar el cadell per gaudir al màxim de la seva companyia

"Per ajudar-vos, el 28 i 29 de març organitzem una xerrada al centre La Veterinària de Sarrià", escriu Ribas

La fauna urbana: ocells en rutes migratòries, guineus de Collserola i rates rosegadores, entre d’altres

La fauna urbana: ocells en rutes migratòries, guineus de Collserola i rates rosegadores, entre d'altres

La fauna de Collserola: 250 espècies de vertebrats a tocar de Barcelona

Sisè capítol de la història natural de Sarrià, escrita per la biòloga Cristina Junyent

Animals grans i petits. Hi ha límits a la natura?

El més petit dels mamífers, la musaranya, només pesa tres grams
spot_img

El Santuari Sant Antoni de Pàdua inaugura l’exposició benèfica “L’art amb València”

La mostra, que compta amb obres d'Antoni Tàpies, es podrà visitar fins al 10 de maig a Santaló

“Collserola en perill” llença un manual de prevenció d’incendis forestals

Els veïns dels barris de muntanya difonen les mesures que cal adoptar a casa i als carrers

Fins a posar-nos dempeus

Podem rastrejar la nostra manera de veure el món, de caminar i també de pensar, fins als nostres avantpassats arborícoles que van evolucionar i es van diferenciar dels altres mamífers: l'article de Cristina Junyent

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí