Dimarts 17, setembre 2024
20.7 C
Sant Gervasi
20.7 C
Sarrià
Publicitat

Daniel Mòdol, regidor de Sarrià – Sant Gervasi

Publicat el 7.7.2016 10:00

notícies del barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Daniel Mòdol, independent dins les llistes del PSC, és des del passat 30 de maig el nou regidor del districte, ocupant el lloc que durant aquest any de nou govern, havia regentat Gerardo Pisarello. El nomenament de Mòdol s’ha produït fruit dels acords entre Barcelona en Comú i el PSC a l’Ajuntament de Barcelona.

Publicitat

El nou regidor ja fa un any que practica la política al barri des de l’oposició, ara però, passa a ser el representant del govern al districte, tot i que el PSC no va obtenir a les passades eleccions cap conseller a Sarrià-Sant Gervasi.

Publicitat

Mòdol va néixer a Lleida l’any 1972 però des que té sis anys viu al districte ja que la seva família, per motius laborals del pare, va traslladar-se de Lleida a Barcelona. Des de llavors va créixer als Jesuïtes de Sarrià i s’hi va submergir formant part dels escoltes, també sent jugador de bàsquet i entrenador al mateix Sant Ignasi i també catequista al col·legi. Ha viscut doncs el districte des de diverses perspectives, sobretot també com a arquitecte, graduat a l’ETSAB i on ha estat professor. En l’àmbit de Barcelona és conseller d’Arquitectura, Paisatge Urbà i Patrimoni i també president de la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. Té llavors molta experiència en la gestió d’aquelles polítiques que són molts cops les preocupacions protagonistes dels veïns de Sant Gervasi: la matèria urbana.

La gent ha d’estar informada per a què les urgències
s’executin amb eficàcia i rapidesa,
però fent entendre que els processos són lents.
S’ha de dedicar el temps que faci falta a informar
i deixar participar els veïns en el seguiment dels projectes.

Mòdol està molt content d’haver assolit aquest càrrec atès que troba molt bonic, tot i haver estat tractant anteriorment per la seva professió amb matèries de gestió, el valor afegit del contacte i el tracte amb la gent, que ho considera una sensació molt potent i enriquidora. Es considera a si mateix, i així es com li diuen els companys, com un politècnic, com una persona molt pragmàtica: “No em qüestiono ideològicament les coses, estic aquí per ajudar a resoldre-les”.

Daniel Mòdol davant la seu del districte de Sarrià - Sant Gervasi, al carrer Anglí. Fotografia de Carme Rocamora. A la fotografia destacada, Salvador Albuixecs,  Daniel Mòdol i Roser Oller de Capell a ‘La nit de l’Hommenatge’, a Vil·la Florida. Fotografia de Javier Sardá
Daniel Mòdol davant la seu del districte de Sarrià – Sant Gervasi, al carrer Anglí.
Fotografia de Carme Rocamora.
A la fotografia destacada, Salvador Albuixecs, Daniel Mòdol i Roser Oller de Capell a ‘La nit de l’Hommenatge’, a Vil·la Florida.
Fotografia de Javier Sardá

Considera que la temàtica de la participació és molt complicada ja que tot i que hi ha vies per escoltar els veïns i donar resposta, oferir aquesta resposta no sempre implica poder solucionar els problemes automàticament. Entén que el més important és tenir els veïns completament informats dels processos de resolució de problemes que s’han demanat, ja que sinó se’ls transmet la sensació que no s’està treballant sobre aquestes temàtiques. Aposta per una participació forta i presencial, ja que és la que ofereix més garanties. També entén que els districtes haurien d’obtenir urgentment més nivell de decisió, com el fet, per exemple, inclòs en el programa del PSC que assenyala que el 10% del pressupost s’hauria de decidir directament des del districte. S’ha de parlar doncs, de més qüestions en els òrgans de participació dels veïns, s’ha de practicar més la reflexió política i no centrar-se tant en problemes més concrets de cada veí o veïna.

En matèria d’urbanisme i concretament sobre el carrer Balmes informa que ha recollit tot l’historial del procés de la seva reforma. Insisteix en el fet que la gent ha d’estar informada per a què les urgències s’executin amb eficàcia i rapidesa però fent entendre als veïns que els processos són lents i així doncs dedicar el temps que faci falta a informar i deixar participar els veïns en el seguiment dels projectes.

Les bicicletes són una altra temàtica de l’entrevista. Mòdol té molt clar que “l’espai públic és finit” i que el que s’ha de fer es fomentar la convivència a la via pública, que és de tothom; fer d’ella un espai de respecte i civisme. Per això, no creu que la solució passi per construir carrils bici o espais d’aparcament fix, ja que és una limitació d’un bé públic que fomenta la divisió i no la cooperació. Segons el seu parer, les bicicletes haurien d’anar lliurement pel mateix espai que els cotxes, establint un respecte mutu entre les parts que utilitzen la via.

“El que hem de generar és educació i que la gent aprengui a compartir un espai públic enlloc de reservar i especialitzar” i així mateix afirma que “no hem de permetre que ningú es pugui apropiar de manera indefinida de cap espai. Ningú s’ha de sentir propietari d’una cosa que no és seva exclusivament i per això s’ha de potenciar el dinamisme dels espais”.

Amb tot, Mòdol està molt content d’haver assolit aquest càrrec en un districte que estima tant i on porta vivint 37 anys, on resideix amb la seva família. Li agrada estar en contacte directe amb la gent i està obert a tota proposta per millorar aspectes urgents com el casal dels joves, el tema de mobilitat en el qual està tant ficat per la seva carrera professional i altres temàtiques més socials, especialment la conscienciació pel civisme, així com conèixer els reclams històrics dels veïns i posar-se ràpidament al dia per donar continuïtat als projectes ja apareguts al PAM i PAD, així com estudiar-los per conèixer les seves mancances i poder potenciar millores.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.