Dilluns 22, abril 2024
9.1 C
Sant Gervasi
9 C
Sarrià
Publicitat

Declaració de la renda del 2023: terminis, dates i novetats

La campanya s’inicia el 3 d’abril i finalitzarà l’1 de juliol, i en el cas de sortir a pagar es pot domiciliar el pagament fins al 26 de juny

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

El Racó Fiscal

Jordi Menescal

Ara toca fer la declaració de la Renda del 2023. Ja ha arribat el moment de fer la declaració de la Renda corresponent a l’exercici fiscal del 2023. Com sempre, us recomano calma! Penseu que teniu temps de sobra per complir amb el fisc. Abans de presentar la declaració, o bé de confirmar l’esborrany, recopileu tota la documentació pertinent, com els certificats de retencions del treball, dels interessos dels comptes bancaris i productes financers. 

Publicitat

Si llogueu un immoble en el qual es desenvolupa una activitat econòmica, que l’inquilí us faci arribar el certificat de les retencions que us ha practicat, etc. Un cop tingueu al vostre abast tota la documentació, reviseu-la i contrasteu-la amb les vostres dades fiscals. Fet això, si tot és correcte, confirmeu l’esborrany o bé procediu a confeccionar la vostra declaració; un cop feta, reviseu-la un altre cop abans de presentar-la. Recordeu que aquest any només es pot presentar la declaració per internet.

Publicitat

Les següents dates poden ser del vostre interès: la campanya s’inicia el 3 d’abril i finalitza l’1 de juliol. Si voleu que us confeccionin la declaració per telèfon, el període s’obre el 7 de maig i finalitza l’1 de juliol, però heu de demanar cita entre el 29 d’abril i el 28 de juny. Si preferiu que us confeccionin presencialment la Renda, heu de demanar hora per telèfon des del 29 de maig fins al 28 de juny i us podran donar cita presencial entre el 3 de juny i l’1 de juliol. Si la declaració us surt a pagar i la presenteu per internet, podeu domiciliar el pagament fins al 26 de juny. Teniu temps de sobra per fer tot els que us he recomanat anteriorment.

Aquí teniu un recordatori de qui està obligat a fer la declaració: qui tingui rendiments del treball que provinguin d’un únic pagador i superi  la quantitat de 22.000 €. En cas que tingueu més d’un pagador, aquests rendiments han de ser superiors a 15.000 €. Si per treball no supereu aquests rendiments, però sou perceptors de rendes immobiliàries, subvencions o lletres del tresor i supereu els 1.000 € de rendiments, també esteu obligats a passar comptes amb Hisenda. En cas que no supereu les xifres anteriors, però els vostres ingressos provinents del capital mobiliari (interessos bancaris, dividends, etc.), activitats econòmiques o guanys patrimonials superin els 1.600 €, haureu de rendir comptes al fisc. 

Per aquest any 2023, si heu estat donats d’alta com a autònom, encara que només fos per un dia, o si heu estat beneficiaris de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), també teniu obligació de presentar la declaració. Pareu atenció, encara que per rendiments no estigueu obligats a fer la Renda, això no vol dir que no us pugui interessar fer-la.

Us recordo que enguany si heu adquirit un vehicle elèctric nou i no està afecte a una activitat econòmica, teniu una deducció del 15% sobre el valor d’adquisició amb una base màxima de 20.000 € de deducció. També disposeu d’una deducció del 15 % per les quantitats satisfetes per la instal·lació de sistemes de recàrregues per als vehicles elèctrics. Aquesta deducció es practicarà en el període impositiu que finalitzi la instal·lació. En aquest supòsit la base màxima és de 4.000 €. 

Si teniu criptomonedes, recordeu que l’Agència Tributària n’està fent un control. Si les heu dipositades en una entitat o operador situat a Espanya no heu de fer cap declaració, ja que la informació la subministren aquestes entitats. Si aquestes monedes electròniques les teniu a l’estranger, i el saldo és superior a 50.000 €, heu de fer una declaració informativa a l’Administració tributària.

Si el resultat de la declaració és a tornar, generalment la devolució és bastant ràpida, però cal recordar que l’Administració Tributària té un termini legal de sis mesos per fer la devolució.

Jordi Menescal és assessor fiscal

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.