Editorial 70: Cuidem la cultura!

Ens hem de saber adaptar a aquesta situació mantenint costums, tradicions o drets que caracteritzen la nostra societat

0

Editorial

El Jardí

Aquesta darrera setmana la temperatura s’ha suavitzat, però recordem un gener de ple hivern, no gaire habitual els darrers anys. Ara, a principis de febrer i amb l’arribada d’en Carnestoltes a l’horitzó immediat, l’hivern comença a afluixar, tal com ens indiquen les mimoses ben florides i l’aparició de les primeres flors dels ametllers als vessants de Collserola. La Candelera ens indica que el fred encara és viu, però també hi ha indicis d’una primavera que, com qualsevol renaixement, sempre porta esperances.

Ens trobem en plena campanya electoral, amb eleccions per escollir nous diputats del Parlament de Catalunya i el proper president o presidenta d’un nou Govern. Eleccions i pandèmia no conjuguen bé, com tampoc ho feien festes de Nadal i pandèmia. Però si fem cas als especialistes en salut, que diuen que la covid-19 va per llarg, també ens hem de saber adaptar a aquesta situació mantenint costums, tradicions o drets que caracteritzen la nostra societat. L’opció de votar és un d’aquests drets que no ens ha arribat regalat i que, quan toca, cal exercir. Si no, ens quedarem sense democràcia. I aquestes eleccions són importants per poder començar a superar la situació d’excepcionalitat política creada amb l’1 d’octubre del 2017. No podem delegar aquests drets i, tot i les dificultats, les urnes ens esperen el 14-F. Al districte de Sarrià – Sant Gervasi hi ha els barris amb més participació de Barcelona. Potser és un bon moment per mantenir aquesta tradició que ens distingeix.

Al diari trobareu informació sobre aquestes eleccions i, com sempre, molt més. Per exemple, recordem el comiat de l’activista Jordi Llorach o del guitarrista Joan Eloi. També hi ha gran presència d’escoles del districte que estan fent les jornades de portes obertes. I també apostem pel suport a la cultura, en aquest cas amb una entrevista a la Casa Usher, una de les llibreries més dinàmiques del districte. Hi ha més llibreries, i això confirma que la cultura segueix ben viva a Sarrià – Sant Gervasi!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.