28.4 C
Sant Gervasi
| Dilluns 04 de juliol de 2022 |
Publicitat

El carrer de Castanyer

Publicitat

Nomenclàtor

Jesús Mestre Campi

L’origen del carrer de Castanyer és a finals de segle XIX, quan la marquesa de Moragas, propietària dels terrenys, presenta a l’Ajuntament una proposta d’urbanitzar els carrers de Castanyer i de Moragas, entre els carrers de Canals (avui Teodora Lamadrid) i Mercader (avui Folgueroles). Així, el prim tram del carrer que es va construir va ser entre les rieres de Castanyer i de Sant Gervasi —el tram central del carrer avui dia—, i el més enfonsat.
Uns anys més tard, arran de la urbanització del Putxet, es va construir el tram fins al carrer de Bertran, que enllaçava amb el carrer del Pare Fidel Fita, molt pendent, i que portava a la part alta del turó. La urbanització del carrer Balmes va impulsar la construcció d’habitatges d’aquest tram de carrer.

Finalment, després de la Guerra Civil, es va urbanitzar el tram entre Teodora Lamadrid i Sant Gervasi de Cassoles, molt pendent, però que completava la comunicació est-oest entre el Putxet i la Bonanova. Aviat es va anar construint en els diversos trams del carrer que es veia afavorit per la seva centralitat i per travessar carrers amb molta vida comercial.

Publicitat

Al començament d’aquest any s’ha iniciat la reurbanització del carrer, tot i les moltes molèsties que suposarà pels veïns els mesos vinents. S’espera que es pugui unificar uns projectes fets en períodes molt diferents i solucionar alguns problemes tècnics importants, com ara els del clavegueram: Castanyer travessava dues antigues rieres.l

La fotografia d’Emili Godes, cedida per la seva filla Maria Rosa Godes i conservada a l’IEFC, mostra un paisatge hivernal del començament dels anys vint i es va fer des de la part alta del carrer del Pare Fidel Fita; es veu part del carrer Castanyer, fins a la riera de Sant Gervasi. A l’extrem superior esquerre hi ha la parròquia de la Bonanova.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.