27.9 C
Sant Gervasi
| Dijous 30 de juny de 2022 |
Publicitat

El carrer Major de Sarrià es pacifica i guanya espai pel vianant

Amb la reforma, el carrer Major de Sarrià deixa enrere les voreres estretes i la calçada amb aparcament lateral

Publicitat

Societat

Les obres del carrer Major de Sarrià han finalitzat, després d’un any de treballs. La via s’ha transformat en un nou espai de plataforma única on es dona més protagonisme al vianant, consolidant el seu caràcter de carrer de nucli antic i millorant la qualitat urbana de l’espai públic.

El projecte abasta el tram de carrer comprès entre el passeig de la Bonanova i el carrer de l’Institut Químic de Sarrià, i també millora el carrer del Pare Miquel de Sarrià. En total, s’ha actuat sobre una superfície de 3.498 metres quadrats amb un cost de 2,59 milions d’euros.

Amb la reforma, el carrer Major de Sarrià deixa enrere les voreres estretes i la calçada amb aparcament lateral. La plataforma única compta amb una única franja que facilita i prioritza els desplaçaments a peu i el passeig. S’hi permet la circulació de vehicles, a velocitat reduïda, el pas de de serveis i les bicicletes. No obstant, s’ha eliminat l’aparcament en superfície.

Publicitat

Al xamfrà amb l’avinguda de la Bonanova, s’ha creat una gran vorera que amplia la boca del carrer creant una petita placeta que dona continuïtat a la plaça de Sarrià. Pel que fa al carrer del Pare Miquel de Sarrià, s’ha reurbanitzat per tal de donar-li també caràcter de nucli antic.

Finalment, s’ha renovat el mobiliari urbà i en breu s’hi plantaran cirers del Japó, per reforçar el verd del carrer.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.