Diumenge 03, desembre 2023
7 C
Sant Gervasi
7 C
Sarrià
Publicitat

El Consell de Barri del Putxet i el Farró mostra preocupació per dos assentaments de famílies vulnerables

Batlle assegura que hi ha un seguiment a través de Serveis Socials, així com des de l'Agència de Salut Pública i dels Bombers per evitar situacions "que puguin ser de molt risc"

Publicat el 4.11.2020 20:53

Política

Sergi Alemany

El Consell de Barri del Putxet i el Farró celebrat aquest dimecres durant una hora de manera semivirtual, davant la impossibilitat de fer reunions de més de sis persones, ha funcionat força millor que el de Galvany celebrat la setmana passada.

Publicitat

Una trentena d’espectadors han seguit la sessió connectats al canal de Youtube de l’Ajuntament de Barcelona, que durant cinc minuts, això sí, ha perdut l’emissió, moment en què els espectadors han baixat fins als set.

Publicitat

Els veïns, excepte tres casos particulars que s’han connectat a través de la plataforma Jitsi, havien fet arribar prèviament les preguntes a través de la pàgina web Decidim Barcelona, tal com reclama l’Ajuntament. Tot i així, un veí es lamentava a través del xat del directe -sense cap resposta- que la seva pregunta, enviada segons deia per correu electrònic, no s’hagués formulat.

Dues ocupacions preocupen el veïnat

El tema principal de l’ordre del dia i també d’algunes de les preguntes veïnals, han estat les ocupacions. Concretament, dues vigents: una al carrer Mare de Déu del Carmel, al Putxet, i una altra al carrer de Sant Guillem, al Farró.

Alguns veïns s’han queixat que hi ha famílies senceres vivint amb menors i sense mesures higièniques. El regidor del Districte, Albert Batlle, ha respost que tenen coneixement d’aquests dos “assentaments de famílies vulnerables” i ha assegurat que se n’està fent un seguiment a través de Serveis Socials, així com des de l’Agència de Salut Pública i també dels Bombers, per evitar situacions “que puguin ser de molt risc” en cas que hi hagi un frau del subministrament d’electricitat ara que arriba l’hivern.

Batlle també ha aprofitat per carregar contra les propietats que deixen edificis en desús: “No estem satisfets del comportament que històricament fan les propietats, facilitant aquest tipus de situacions no desitjades”, i ha recordat als veïns que tant el Govern de l’Estat com la Generalitat han aprovat recentment la mesura cautelar de no executar desnonaments de persones en situació de vulnerabilitat, mentre duri el confinament.

Suport a les escoles del districte

El Consell de Barri també ha repassat el suport a les escoles de Sarrià – Sant Gervasi que, a través del Consorci d’Educació, s’ha ofert en el retorn als centres escolars després de l’esclat de la pandèmia per l’arribada de la covid-19. Albert Batlle ha informat que s’han rebut demandes des de 31 centres educatius: 17 per trobar espais exteriors alternatius com ara places, parcs i jardins; 14 per tancar provisionalment carrers d’entorns escolars; 8 per ajudar a organitzar les entrades i sortides a l’escola, i 5 per trobar espais interiors alternatius de docència.

Queixes sobre la mobilitat al Putxet

Diversos veïns han expressat el seu malestar per la velocitat dels vehicles i les “dificultats en la mobilitat” en diferents trams de carrers del Putxet, com ara el carrer d’Osona o el mateix carrer del Putxet, i també s’ha demanat fer obres al passatge de Forasté. El conseller del PSC-Units per Avançar, Cèsar Millán, ha reconegut que es tracta d’un dels “carrers vells del districte” que no han estat arranjats i ha confirmat que, juntament amb el carrer Lleó XIII, la seva continuació en direcció a la muntanya, seran inclosos en la petició d’una reforma.

Nou ajornament de la pacificació d’un tram del carrer Balmes

La pacificació del carrer Balmes entre la plaça Molina i la ronda del General Mitre ha tornat a quedar ajornada, aquest cop per culpa de la pandèmia. Amb tot, el regidor Albert Batlle ha defensat que la pacificació feta a l’entorn de l’escola Poeta Foix “ja redueix la velocitat dels vehicles” per l’eliminació d’un carril, i això ajudarà a l’espera que “algun dia es pugui fer aquesta obra absolutament necessària”, que ara ha quedat ajornada per la reestructuració del pressupost.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.