Diumenge 21, abril 2024
15.5 C
Sant Gervasi
15.4 C
Sarrià
Publicitat

El Consell Rector d’El Jardí es renova: qui és qui en aquesta nova etapa?

L'activista de Cassoles Enric Capdevila és el nou president d'El Jardí, i farà equip amb Jesús Mestre, Roser Argemí, Jordi Bosch, Salva Ferran, Araceli Vilarrasa, Martí Rodríguez, Roger Tomàs i Carme Rocamora

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

El Jardí

Enric Capdevila és el nou president del Consell Rector d’El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià, en substitució de Jesús Mestre. La cooperativa de premsa local El Jardí SCCL ha celebrat aquest dissabte al matí la seva assemblea extraordinària a Casa Orlandai, on s’ha produït un important relleu de càrrecs des del primer Consell Rector de la cooperativa, constituïda el 2018. En el nou equip, que és el motor i l’encarregat de prendre les decisions executives pel funcionament de la cooperativa, es conjuga l’experiència d’algunes de les persones implicades en el projecte des de l’inici, amb nous perfils amb sensibilitats i experiències diverses dels diferents barris que conformen el districte. Deixen el Consell Rector en aquesta nova etapa després de molta feina i de salvar cops duríssims com la pandèmia Gràcia Farràs, Sergi Alemany i Montse Cantín, a qui El Jardí només pot adreçar paraules d’agraïment.

Publicitat

A l’assemblea, on també han estat convidats els subscriptors -sense dret a vot- un total de 18 persones han votat i escollit el grup entrant, que treballarà durant els pròxims anys amb l’objectiu de fer un pas endavant, consolidar més el diari, fer créixer la dimensió digital, reforçar altres vies de finançament i professionalitzar i millorar la retribució dels treballadors. Entre les decisions preses pels socis, s’ha aprovat crear per primera vegada en la història del diari una plaça de mitja jornada per a un periodista, ja que fins ara els continguts periodístics es feien a partir de col·laboracions. Aquesta incorporació ha de poder servir per fer encara més periodisme i per avançar en aquesta intenció de millorar les condicions de les persones cooperativistes vinculades al projecte.

Publicitat

Qui és qui al nou Consell Rector d’El Jardí?

Enric Capdevila Torell, president

Enric Capdevila © Sergi Alemany

Veí de Cassoles, és informàtic prejubilat a 58 anys. Més enllà de la faceta laboral, fa anys que és activista al districte, inicialment a la Plataforma d’Entitats Solidàries i també a través de l’Associació Cultural Casa Orlandai, on ha impulsat diversos projectes d’Economia Social i Solidària. És lector i col·laborador d’El Jardí des dels inicis, on s’encarrega sobre una petita secció d’ornitologia. A més, és membre del Consell Rector des de l’any 2019. “Vull continuar impulsant aquest projecte de premsa local, una eina imprescindible i de qualitat que ajuda a tenir un criteri informat de tot el que passa al districte”, assegura.

Jesús Mestre Campi, secretari general

Jesús Mestre © Sergi Alemany

Nascut i resident a Sarrià, té 66 anys, és historiador, escriptor i editor, i està especialitzat en la coordinació d’obres editorials. Com a historiador, és autor de diversos llibres sobre la història de Sarrià i de Sant Gervasi. El 2007 va ser fundador i primer president de l’Associació Cultural Casa Orlandai. El 2014 va fundar, amb Martí Rodríguez Mestre, l’empresa El Jardí de Sant Gervasi SL, que el 2018 va passar a ser la cooperativa Premsa Local El Jardí. Durant els últims quatre anys ha estat el primer president de la cooperativa i és coordinador general d’El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià. “Plena disponibilitat amb El Jardí en un moment bàsic pel seu futur”.

Roser Argemí, vocal

Roser Argemí © Sergi Alemany

Jubilada de 75 anys, va ser veïna de Vallvidrera durant més de 40 anys, tot i que ara viu entre Vallvidrera i l’Eixample. Forma part des del seu inici del Consell de Redacció de La Vall de Vidre, butlletí mensual de l’Associació de Veïns de Vallvidrera, que l’any vinent farà 30 anys, i col·labora també des de l’inici amb La Veu del Carrer, periòdic de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), perquè creu que “la premsa local és bàsica per a la cohesió dels barris i per facilitar una informació més propera i objectiva als ciutadans”.

Jordi Bosch i Sala, vocal

Jordi Bosch © Sergi Alemany

Nascut a Sant Quirze de Besora i vivint a Sarrià des del 1995, és llicenciat en Belles Arts. Dissenyador gràfic en agències de publicitat i maquetador de revistes durant els 90 i 2000, actualment exerceix d’especialista tècnic a Apple, combinant-ho amb l’elaboració de diversos projectes artístics. Ha col·laborat a impulsar alguna altra revista local que ja compta amb 30 anys de continuïtat i és membre de la junta de l’Associació Veïnal de Sarrià. “Soc un bon coneixedor de les dinàmiques del barri”, assegura. Temps abans, havia estat conseller del districte.

Salva Ferran, vocal

Salva Ferran © Sergi Alemany

Veí de Vallvidrera, ha estat molts d’anys vinculat a junta de l’Associació de Veïns de Vallvidrera (1982-2017), i a partir del 2010 a Can Pujades, on es generen propostes agroalimentàries i es fa pedagogia entorn del Parc Natural de Collserola. El 2020 va crear amb un grup de companys i coneguts l’Associació Som Collserola, per donar visibilitat i reivindicar el patrimoni cultural de Collserola. “La meva situació personal és jubilat de Bombers de Barcelona, amb la disponibilitat horària. Content de poder aportar i col·laborar amb aquest gran projecte de premsa local”.

Araceli Vilarrasa i Cunillé, vocal

Araceli Vilarrasa © Sergi Alemany

Veïna del Farró, és geògrafa i educadora. Des del 2014 edita el blog Finestres del Farró i col·labora amb la revista Coses del Farró de l’Associació de Veïns i Veïnes del Farró. És sòcia de Premsa local El Jardí SCCL des del 2021. “Vull col·laborar a consolidar el projecte d’El Jardí, que considero una de les millors experiències de premsa local que tenim al país”.

Carme Rocamora Seguí, vocal

Carme Rocamora © Sergi Alemany

Nascuda a Menorca l’any 1996, la seva vinculació és amb tots els barris del districte gràcies al vessant periodístic, que li ha permès viure i conèixer ben de prop les singularitats de cada racó. Graduada en Periodisme a la UAB, l’octubre de l’any 2015 publicava el seu primer article a El Jardí, quan encara ni tan sols era cooperativa, sinó una empresa S.L. Des de llavors ha intentat aportar els seus coneixements al projecte. En la primera etapa del Consell Rector ha estat secretària general de la cooperativa. També és la redactora en cap d’El Jardí i s’ocupa de coordinar i editar els continguts periodístics i planificar les cobertures. És membre del Consell Rector de la cooperativa des de la seva constitució, l’any 2018. “Crec necessaris els nous lideratges d’aquesta nova etapa. Malgrat això, em torno a presentar per poder ser un vincle entre l’equip sortint i l’entrant, i també per fer arribar els balanços periodístics del diari que continuaré coordinant”.

Martí Rodríguez Mestre, vocal

Nascut al Pallars Sobirà l’any 1987, viu a Sarrià des del 2005. Juntament amb en Jesús Mestre Campi, va fundar El Jardí l’any 2014. Va deixar el dia dia del diari quan va passar a ser cooperativa. “Després d’uns anys en què necessitava certa distància, em fa molta il·lusió vincular-m’hi un altre cop, entrant al Consell Rector”. Llicenciat en Sociologia per la Universitat de Barcelona, compta amb més de 8 anys d’experiència en el disseny, conceptualització i gestió de projectes. En els darrers anys s’ha especialitzat en el sector IT, i com des de l’educació i la innovació pedagògica es poden reconvertir persones a aquesta indústria creixent d’oportunitats laborals. Actualment, és el responsable de Talent Digital i Innovació de Barcelona Activa, i de IT Academy, el centre de formació de referència en l’àmbit IT de Barcelona Activa i de l’Ajuntament de Barcelona.

Roger Tomàs Paneles, vocal

Economista de 56 anys, ha estat quinze anys treballant per a multinacionals a l’Amèrica Llatina i ara es dedica bàsicament a assessorament d’empreses al mateix territori, cosa que combina amb dos centres d’estètica i un de bronzejat a Sant Gervasi (de nom Incanto). Per la banda associativa va estar a la primera Junta d’Òmnium Cultural al districte de Sarrià-Sant Gervasi (2016-2022) i està al Consell Rector d’El Jardí des de fa tres anys. “Tinc facilitat pels números i, per tant, puc donar un cop de mà en qüestions de tresoreria i similars”.

ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA D’EL JARDÍ

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.