21.2 C
Sant Gervasi
| Dissabte 02 de juliol de 2022 |
Publicitat

El Funicular de Vallvidrera reprendrà dilluns el servei després de fer millores

El Funicular de Vallvidrera l’utilitzen cada dia prop de 3.600 persones

Publicitat

Societat 

El Jardí

El funicular de Vallvidrera tornarà a circular amb el seu horari habitual partir del 2 de setembre. Ho farà després de la seva renovació, que ha permès millorar el sistema de control i augmentar la fiabilitat del servei. Els treballs han comportat una inversió d’1,1 milions d’euros.

El sistema de control del Funicular de Vallvidrera, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha estat substituït per un de nou un cop ha arribat al final de la seva vida útil, després de més de 20 anys de funcionament. Aquest sistema monitoritza i controla en temps real la posició dels combois, la velocitat, l’accés al traçat, les portes d’accés a les andanes, l’estat dels frens i de la sala de màquines, l’estat del cable de tracció i el nombre de passatgers per comboi.

Publicitat

Des que es va interrompre el servei el dia 11 de juliol, també s’ha realitzat la substitució del sistema d’accionament elèctric i mecànic de les portes dels dos funiculars per un sistema més robust, adequat a l’estat actual de la tècnica i a les prestacions requerides. Finalment, també s’ha modificat la disposició de l’andana de sortida de l’estació de Vallvidrera Superior per millorar i facilitar el moviment del passatge.

FGC ha garantit la mobilitat de totes les persones usuàries durant el període d’interrupció del servei, entre l’11 de juliol i l’1 de setembre, amb un operatiu alternatiu per carretera, amb autobusos i taxis, i amb el mateix horari que el servei habitual del Funicular.

Publicitat

El Funicular de Vallvidrera l’utilitzen diàriament prop de 3.600 persones. Les tres estacions del funicular van registrar l’any 2018 més de 995.000 usuaris.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.