El Jovent Republicà destrueix “el mur del patriarcat”

Les joves han realitzat una acció a plaça Lesseps per denunciar les actituds i violències derivades del patriarcat

0

Societat

Carme Rocamora

Aquest dimarts i en el marc de les accions que s’estan realitzant de cara al 8 de març, el Jovent Republicà de Sarrià – Sant Gervasi i de Gràcia va organitzar una acció simbòlica per “destruir el mur del patriarcat.”

Les joves es van aplegar durant la tarda a la plaça Lesseps, i van fer un mur de cartró on totes les persones que volguessin podien escriure totes aquelles actituds o violències patriarcals, per tal de denunciar-les. Després el van destruir.

Entre les queixes que va escriure la gent, pressió estètica per obligar a les dones a depilar-se, discriminació a les aules quan s’ha donat prioritat d’intervenció a homes enlloc de a dones o bé la denúncia de la bretxa salarial.

Alhora que van fer aquesta activitat, també van muntar una paradeta amb material feminista com enganxines, xapes i cartells.

Les dones del Jovent Republicà han fet una crida a participar a la manifestació programada aquest divendres per acabar “amb totes aquelles actituds i volències patriarcals” que viuen cada dia i han assegurar estar fartes “de viure en una societat que ens oprimeix i exclou.”

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.