Publicitat

El Kapura, un espai autogestionat d’aprenentatge, confiança i gaudi esperançador

El primer festival d’autoconeixement per a joves de Catalunya s'ha celebrat a l'Espai Jove Casa Sagnier amb més de 120 persones apuntades

spot_img

Publicat el 11.9.2021 6:30

La Mirada Jove

Maria Martínez i Ana Rubió

La Maria i jo ens vam abraçar plorant mentre, a l’escenari, l’Ariadna Mata i la Júlia Òdena cantaven Mai és tard, una cançó pròpia que parla d’iniciar nous camins i projectes. Com el Kapura: el primer festival d’autoconeixement per a joves de Catalunya i el nostre primer projecte juntes.

Publicitat

Un projecte que va néixer d’un missatge de caràcter ambiciós, un diumenge de maig a la tarda: “Maria, vull crear un festival, t’hi apuntes?”. I s’ha convertit, quatre mesos més tard, en una trobada de joves amb més de 120 persones inscrites.

Publicitat

La Rita Prat, la Ruth Vázquez, el Pol Córcoles, la Maria Martínez i l’Ana Rubió som l’equip coordinador que ho ha fet possible, gràcies a la col·laboració imprescindible de l’Espai Jove Casa Sagnier. No totes ens coneixíem, però des del principi vam compartir un mateix objectiu: crear un espai de trobada, amb tallers i actuacions, on les joves poguessin descobrir i experimentar noves tècniques d’autoconeixement.

Alba Saiz @november_hugs al festival Kapura ©Samantha Payà

I ho hem fet realitat. Dijous 2 i divendres 3 de setembre, va tenir lloc el Festival Kapura. Gràcies a una vintena de talleristes i artistes, que van oferir els seus coneixements i habilitats de forma voluntària, es va crear un espai autogestionat d’aprenentatge, confiança i gaudi esperançador.

Les valoracions han estat molt positives. De manera anònima, una participant va compartir el següent: “Si les joves tinguéssim més espais com aquest, no farien falta xarxes socials ni borratxeres, perquè ser com som i ensenyar-ho a les altres no necessitaria cap filtre. Bé, potser sí, els ulls i el cor”. No podríem esta-hir més d’acord.

L’espai en qüestió, el Kapura, ha estat format pels següents tallers: Introspecció i autoconeixement (Helena Lu), Expressió corporal (Judit Cano), Introducció al most (Daniel), Hatha vinyasa ioga (Esperanza Moksha), Ecstatic dance (Guille Solís), Poesia i vida (Ester Vallés), Estimar-me per estimar (Anita Picardi), Sigues rebel, medita (Vilma Montoliu), Comunicació no violenta (Jordina Torrents i Sara de Miguel), Sexualitat i autoconeixement (Sofía Lirio) i Escriptura creativa (Maria García).

Ioga amb Esperanza Moksha al festival Kapura ©Amanda Sanz

L’èxit va ser rotund i, pel que l’any que ve, ja n’hem confirmat una segona edició. Els comentaris a la xarxa de les nostres seguidores ho fan palès: “Quines ànimes joves més belles, les que han organitzat aquest festival; només puc dir una cosa, hi ha esperança”.

El programa va ser completat amb cinc actuacions molt especials. El dijous 2, l’Amarta va tancar la jornada amb un Kirtan —concert de mantres—, una experiència nova per a moltes. La Ruthaseaques va cantar divendres 3 al migdia i al vespre, tot i les complicacions per pluja, i les actrius del Sants Teatre del Centre (Marina Alzueta, Marina Iranzo, Edu Ballesteros i Joana Justícia) ens van fer riure una bona estona.

Tot seguit, l’Abel Panero ens va delectar amb un concert de guitarra i violí, que va ser molt aclamat pel públic. Finalment, per concloure el festival, vam comptar amb la participació d’Ariadna Mata i Júlia Òdena. Les artistes van fer plorar el públic, i a nosaltres també, amb un repertori propi de to intimista. Dues veus màgiques que van posar fi al Kapura de la millor manera possible.

Ariadna Mata i Júlia Òdena al festival Kapura ©Irene Poza

L’essència del Kapura conté una part de totes aquelles persones que van participar en la trobada; entre les quals, l’Alba i l’Àngel de la llibreria On the Road. Ambdues van donar molt caliu al festival: una pintant punts de llibre personalitzats i l’altre fent recomanacions literàries. A més, els productes gratuïts de l’estètica k-vine, el most de Suc de Vida i el te de Iogui Tea van ser clau per fer més agradable l’experiència.

En resum, un somni fet realitat amb projecció de futur. Gràcies a totes les que ho heu fet possible.

Notícies relacionades

Trobada de bruixes a l’Espai Jove Casa Sagnier

Una jornada de memòria històrica en honor a les Trementinaires i Metzineres de Catalunya

Ràbia Fest: una jornada d’artistes per alçar la veu contra les dificultats de les dones en el sector

Ràbia Fest: una jornada d'artistes per alçar la veu contra les dificultats de les dones en el sector

El concert del Rotary Club de Barcelona Sarrià, dedicat als joves del Raval, aplega 400 persones al ritme de gòspel

L'entitat ha anunciat el 7è concert solidari, que tindrà lloc el 20 de novembre del 2025 a favor d'Assís i les persones sense llar

Barcelona vol donar vida a una paret mitgera del Putxet amb un concurs per a joves arquitectes

La Fundació Mies van der Rohe i l'Ajuntament s'han fixat en els jardins de Marià Manent i en 16 emplaçaments més de la ciutat
spot_img

“El fil invisible”, el relat d’Elsa Corominas

"Alguna vegada guanyava als escacs tot i que solia emprendre un viatge mental distret en cada partida"

Entitats veïnals denuncien el bloqueig de l’Ajuntament a demandes dels pressupostos participatius

Diverses associacions de la ciutat han presentat una queixa formal a la Sindicatura de Greuges

Les actualitzacions en obres de millora copsen els darrers consells de barri celebrats al districte

Alguns dels temes més debatuts han estat la Biblioteca de Sarrià, la plaça Adrià i la Casa Tosquella

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí