27.4 C
Sant Gervasi
| Dimecres 29 de juny de 2022 |
Publicitat

Els arquitectes al servei del ciutadà

Publicitat

articles

Salvador Torrents i Vergés

Des del 2003 la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya té una Seu al Districte de Sarrià-Sant Gervasi. Ubicada inicialment a la plaça Joaquim Pena, des del 2012 es troba al Centre Cívic Vil·la Florida del carrer Muntaner, 544, planta 2a a l’espai destinat a Entitats.

Publicitat

Perquè els arquitectes tenen una Seu? Per dues finalitats fonamentalment: proximitat del Col·legi als arquitectes del Districte i proximitat dels arquitectes a tota la ciutadania dels barris de Sarrià -Sant Gervasi. Durant el curs 2003-2004 es va anar formant un grup de treball. De llavors ençà el grup s’ha consolidat. Gràcies a les activitats que els arquitectes de la Seu proposen i preparen, en part van dirigides als arquitectes, tals com sopars-tertúlia —invitant arquitectes que expliquen i ensenyen la seva obra—, xerrades-col·loqui amb professionals del sector —promotors, empreses del ram, etc.—, amb tècnics de l’administració —gerent d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, regidor, gerent i conseller tècnic del Districte— i amb membres representants del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i de la Demarcació de Barcelona: degà, president de la Demarcació, vocal d’Exercici Professional, cap de Visat, etc.

Entre les activitats que s’han programat cal destacar les Jornades sobre Urbanisme i Sostenibilitat al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports; i el intercanvi amb l’Atelier de Perpinyà, amb una jornada explicativa de l’activitat a Vil·la Florida a càrrec d’arquitectes de l’Atelier. També s’ha fet exposicions com ara L’obra de l’arquitecte Francisco Juan Barba Corsini, a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i a la del Vallès; Ricard Bofill: 2 + 1, Sebastià Bach i Nicaragua, a Vil·la Florida, o la visita guiada a la Biblioteca Joan Maragall, amb Toni Casamor, arquitecte coautor de l’estudi BCQ arquitectes, etc.

Publicitat

Altres activitats s’han dirigit als ciutadans, com les Jornades sobre l’Adaptació dels Habitatges per a la Gent Gran, a la Institució Cultural CIC de Via Augusta; Rehabilitació de Façanes, a l’Escola d’Arquitectura La Salle; J.A. Coderch, arquitecte de Sarrià-Sant Gervasi: les Cotxeres de Sarrià, a l’Espai Cultural Pere Pruna; l’exposició Parlem de Jardins?, també al Pere Pruna, i que es vol exposar també a diferents centres escolars del Districte, seguint el mètode Decroly; Cinema a Sarrià per Infants, a Vil·la Florida; Música i Arquitectura a les festes majors dels barris de Tres Torres, plaça Joaquim Pena, i de Sant Gervasi-Bonanova, plaça de la Bonanova; exposició Mil Rajoles a tots els centres cívics del Districte; Debat sobre el Parc de l’Oreneta-carrer Montevideo, a la Casa Orlandai; xerrades sobre l’aprofitament i conversió dels locals dels baixos dels edificis en habitatges per a gent gran; o, finalment, participació en l’activitat Construïm a la Sala què es tracta que cadascun dels 600 nens i nenes de 7 a 12 anys participants construeixin una maqueta, individualment, amb temàtica diferent cada any, al MNAC de Montjuïc, l’últim diumenge de novembre o primer de desembre.

Els arquitectes estem per a servir al ciutadà, volem estar a l’abast del ciutadà en tot el que faci falta i tinguem capacitat per resoldre, gràcies a la formació humanística, tècnica, capacitat d’imaginar i investigar, i a la fi per desenvolupar tot el que sigui d’interès per a les persones del Districte, pel ciutadà del Districte.

Salvador Torrents i Vergés és responsable de la Seu de Sarrià – Sant Gervasi i vocal de la Junta de Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.