Dilluns 27, maig 2024
21.6 C
Sant Gervasi
21.5 C
Sarrià
Publicitat

Els arquitectes al servei del ciutadà

Publicat el 9.6.2015 8:03

articles

Salvador Torrents i Vergés

Publicitat

Des del 2003 la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya té una Seu al Districte de Sarrià-Sant Gervasi. Ubicada inicialment a la plaça Joaquim Pena, des del 2012 es troba al Centre Cívic Vil·la Florida del carrer Muntaner, 544, planta 2a a l’espai destinat a Entitats.

Publicitat

Perquè els arquitectes tenen una Seu? Per dues finalitats fonamentalment: proximitat del Col·legi als arquitectes del Districte i proximitat dels arquitectes a tota la ciutadania dels barris de Sarrià -Sant Gervasi. Durant el curs 2003-2004 es va anar formant un grup de treball. De llavors ençà el grup s’ha consolidat. Gràcies a les activitats que els arquitectes de la Seu proposen i preparen, en part van dirigides als arquitectes, tals com sopars-tertúlia —invitant arquitectes que expliquen i ensenyen la seva obra—, xerrades-col·loqui amb professionals del sector —promotors, empreses del ram, etc.—, amb tècnics de l’administració —gerent d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, regidor, gerent i conseller tècnic del Districte— i amb membres representants del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i de la Demarcació de Barcelona: degà, president de la Demarcació, vocal d’Exercici Professional, cap de Visat, etc.

Entre les activitats que s’han programat cal destacar les Jornades sobre Urbanisme i Sostenibilitat al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports; i el intercanvi amb l’Atelier de Perpinyà, amb una jornada explicativa de l’activitat a Vil·la Florida a càrrec d’arquitectes de l’Atelier. També s’ha fet exposicions com ara L’obra de l’arquitecte Francisco Juan Barba Corsini, a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i a la del Vallès; Ricard Bofill: 2 + 1, Sebastià Bach i Nicaragua, a Vil·la Florida, o la visita guiada a la Biblioteca Joan Maragall, amb Toni Casamor, arquitecte coautor de l’estudi BCQ arquitectes, etc.

Altres activitats s’han dirigit als ciutadans, com les Jornades sobre l’Adaptació dels Habitatges per a la Gent Gran, a la Institució Cultural CIC de Via Augusta; Rehabilitació de Façanes, a l’Escola d’Arquitectura La Salle; J.A. Coderch, arquitecte de Sarrià-Sant Gervasi: les Cotxeres de Sarrià, a l’Espai Cultural Pere Pruna; l’exposició Parlem de Jardins?, també al Pere Pruna, i que es vol exposar també a diferents centres escolars del Districte, seguint el mètode Decroly; Cinema a Sarrià per Infants, a Vil·la Florida; Música i Arquitectura a les festes majors dels barris de Tres Torres, plaça Joaquim Pena, i de Sant Gervasi-Bonanova, plaça de la Bonanova; exposició Mil Rajoles a tots els centres cívics del Districte; Debat sobre el Parc de l’Oreneta-carrer Montevideo, a la Casa Orlandai; xerrades sobre l’aprofitament i conversió dels locals dels baixos dels edificis en habitatges per a gent gran; o, finalment, participació en l’activitat Construïm a la Sala què es tracta que cadascun dels 600 nens i nenes de 7 a 12 anys participants construeixin una maqueta, individualment, amb temàtica diferent cada any, al MNAC de Montjuïc, l’últim diumenge de novembre o primer de desembre.

Els arquitectes estem per a servir al ciutadà, volem estar a l’abast del ciutadà en tot el que faci falta i tinguem capacitat per resoldre, gràcies a la formació humanística, tècnica, capacitat d’imaginar i investigar, i a la fi per desenvolupar tot el que sigui d’interès per a les persones del Districte, pel ciutadà del Districte.

Salvador Torrents i Vergés és responsable de la Seu de Sarrià – Sant Gervasi i vocal de la Junta de Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.