27.9 C
Sant Gervasi
| Dijous 30 de juny de 2022 |
Publicitat

Els beneficis de la natura, per Glòria Vilalta

Hi ha estudis que demostren que el so o soroll que podem escoltar quan estem a la natura és terapèutic

Publicitat

Opinió

Glòria Vilalta

Una de les coses que he trobat més a faltar aquests darrers mesos és la natura. Com tot, viure a la ciutat té avantatges i inconvenients. Per mi, l’inconvenient més gran és l’escassetat de natura que tenim en el nostre dia a dia, sobretot si no disposem de terrassa o jardí.

Ara que ja podem sortir de Barcelona, agraeixo encara més els dies o estones que estic en un entorn natural. Valoro encara més tot el que m’aporta.

Publicitat

La natura aporta silenci. No és un silenci mut: podem escoltar els ocells, el so de l’aigua del riu, el vent, el d’alguns insectes, el de les granotes… Hi ha estudis que demostren que el so o soroll que podem escoltar quan estem a la natura és terapèutic, ja que aporta calma i serenitat. És un soroll que no molesta, al contrari, acompanya i equilibra. Per això el considero un silenci.

La natura aporta equilibri, harmonia. En ella tot és harmònic: els colors, les formes, les proporcions, la distribució… Si fem l’exercici d’observar les flors i les plantes, per exemple, descobrirem formes i geometries perfectes, endreçades, harmòniques. Una altra cosa que em fa reflexionar sempre és l’harmonia dels seus colors: per més barreja de color que hi hagi, sempre és bonica. El blau del cel amb el verd dels arbres, el marró de la terra, el blanc dels núvols, la simfonia de colors de les flors… Cal tenir en compte, també, que el color verd és el color més equilibrant i sanador.

Publicitat

En la natura, podem connectar amb la força de la Terra, i equilibrar la nostra càrrega elèctrica. En el nostre dia a dia, ens anem “carregant” elèctricament. A més a més, amb calçat de goma i segons quins materials trepitgem, no podem “descarregar-nos”. Per això estem més cansats. Treure’ns les sabates i trepitjar terra, sorra, gespa o aigua ens descarrega i per tant ens equilibra. També podem simplement tocar un arbre o l’aigua d’un riu amb les mans. Si a més a més tenim la sort de no tenir cap antena de telefonia o torre d’alta tensió a prop, notarem també el descans i energia del nostre cos (sempre que ens permetem posar el mòbil en mode avió).

I no podem oblidar la qualitat de l’aire. Un aire que es renova constantment, en moviment, lliure de substàncies tòxiques, oxigenat, i que quan plou s’equilibra també elèctricament.

La natura és, doncs, un regal pel cos i l’ànima. Aprofitem-la sempre que puguem, i quan no, tenim el recurs del Feng Shui, que té com a objectiu portar l’harmonia de la natura en el nostre espai. 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.