29.5 C
Sant Gervasi
| Dijous 11 d'agost de 2022 |
Publicitat

Els solars municipals de la Via Augusta se cediran a projectes d’habitatge social

Fundacions i cooperatives poden presentar projectes per als quatre solars fins el 28 de febrer

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Societat

Carme Rocamora

L’Ajuntament de Barcelona ha obert el termini perquè fundacions i cooperatives puguin presentar projectes d’habitatge social per a un total de 18 solars i edificis municipals de Barcelona. D’aquests 18, quatre solars són a la Via Augusta (a Sarrià), per tant no acabarà sent habitatge públic sinó social. Els habitatges, un total de 79, es destinaran a persones majors de 65 anys i a col·lectius amb discapacitat, principalment.

  • Via Augusta, 375-381 (Sarrià): solar per a 15 habitatges de cohabitatge sènior.
  • Via Augusta, 383-387 (Sarrià): solar per a 17 habitatges de cohabitatge sènior.
  • Via Augusta, 389-393 (Sarrià): solar per a 17 habitatges de cohabitatge per a persones amb discapacitat.
  • Via Augusta, 421-425 (Sarrià): solar per a un edifici de lloguer de 30 habitatges.

Aquest conveni de col·laboració publicoprivada es va signar el mes de novembre, i té per objectiu ampliar el parc públic d’habitatges destinats a lloguer social. El procés per presentar projectes està obert fins al 28 de febrer, i les cooperatives amb projectes de cohabitatge o lloguer cooperatiu s’hauran de dirigir a la Federació de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya o la Xarxa d’Economia Social i Solidària, mentre que les fundacions presentaran els seus projectes de lloguer a Cohabitac.

Publicitat

Els criteris establerts per a l’adjudicació dels solars són que hi hagi garanties tècniques i econòmiques per executar l’obra, preus protegits, sostenibilitat, impuls dels lligams comunitaris, que no hi hagi ànim de lucre i que no es doni acumulació de projectes en pocs promotors.

Un cop es tanqui el termini, una comissió formada per l’Ajuntament de Barcelona i per la GHS validarà les propostes, i tindrà en compte que compleixin els criteris d’eficiència energètica, celebritat i industrialització. Segons la previsió, aquests projectes poden començar les obres a mitjans o finals del 2022 i acollir els primers usuaris al cap de dos anys.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.