Dimecres 12, juny 2024
19.9 C
Sant Gervasi
19.9 C
Sarrià
Publicitat

Veïns constitueixen la Plataforma d’Afectats per l’Espai Gossos de Piscines i Esports

Publicat el 29.6.2018 9:00

Notícies del barri

El Jardí

Reproduïm la nota de premsa on s’informa de la constitució de la Plataforma d’Afectats per l’Espai Gossos de Piscines i Esports.

Els presidents de les comunitats de veïns de Ganduxer nº14,16,18,20,22,26,28 i 30 que aplega 250 famílies (més de 600 persones), amb el suport de l’Associació de Comerciants i Veïns del Turó Parc, hem constituït la “Plataforma d’Afectats per l’Espai Gossos de Piscines i Esports” per tal de lluitar contra els efectes nocius per la salut del nou espai municipal.

Publicitat

Per aquesta raó hem demanat una reunió urgent amb Jaume Asens, regidor de Barcelona en Comú del Districte Sarrià-Sant Gervasi, trobada que celebrarem en la primera setmana de juliol. La urgència de la reunió ve derivada del despropòsit de l’Espai per Gossos de Piscines i Esports, que afecta molt especialment els veïns del carrer Ganduxer i Bori i Fontestà.

Publicitat

Gran despropòsit

Aquest espai per gossos és un despropòsit, un gran nyap, per quatre factors:

1er Crea un greu problema de Salut pública. Per:

a) Les males olors per la ventilació per uns respiradors de les aigües fecals canalitzades sota de l´espai per gossos. Hi ha hagut ja marejos i vòmits. Ara el Districte de Sarrià-Sant Gervasi ha dit que se substituiran les xemeneies de ventilació. En només tres mesos ja s’ ha de tornar a reparar el recinte, senyal que és una obra mal dissenyada i mal feta.

b) La sorra com a base del “pipican” és un element volàtil que amb el vent del carrer Ganduxer s’escampa pel barri (pisos del davant, botigues i restaurants). Aquesta sorra està bruta i infectada pels excrements dels gossos. S’han comprovat al·lèrgies i problemes d’asma per la sorra en suspensió a l’aire.

c) S’ ha constatat un augment de paparres i paràsits dels gossos, detectat pels veterinaris del barri. Opinions mèdiques consultades asseguren que la transmissió d’ aquests paràsits als humans té efectes molt negatius.

d) La desinfecció de l’espai és clarament insuficient, només una vegada al mes.

Més 600 de residents del barri denuncien
el greu atemptat a la salut pública i al descans
que representa el nou espai

2n La contaminació acústica constant es produeix des de les 7 del mati a qualsevol hora de la nit, perquè no hi ha cap barrera acústica pels lladrucs continus del gossos “confinats” en un espai ridícul d’uns 1.000 metres quadrats.

3er La contaminació lumínica nocturna. Els llums del recinte queden oberts tota la nit i això afecta sobretot als pisos més baixos.

4t El lliure accés al recinte. No hi ha cap horari ni cap porta que tanqui, com passa al parc de Piscines Esports. Ja hi ha hagut nits de “botellons” i gresca.

A més, l’espai per gossos no ha tingut cap procés participatiu dels veïns de la zona. El recinte s’ha fet per sorpresa i sense comptar amb els residents.

Per altra part, l’espai s’ hagués pogut construir en un altre indret del barri (Plaça doctor Castelló) o en una part del parc de Piscines i Esports més allunyada dels habitatges. Actualment les 250 famílies veïnes quedem a 15 metres de les reixes que delimiten el “pipican”, amb el que això significa de molèsties constants pels residents i també per les 8 botigues i els 2 restaurants amb terrassa que pateixen els efectes de la manca de salut pública del recinte.

La Plataforma estudia mesures legals
i de protesta contra el recinte

No som una plataforma anti-gossos

La Plataforma no és contrària als gossos ni als seus propietaris. Estimem els animals de companyia i precisament per això coincidim amb les associacions pro-gossos del barri en què aquest recinte és un lloc vergonyós i inadequat per portar-hi els animals en tractar-se d’un espai petit i mancat de les mínimes condicions higièniques per les mascotes i pels seus acompanyants. Però per sobre de tot defensem el dret dels veïns a tenir un barri amb una bona salut pública, sense contaminació i amb el dret al descans que ara s’ ha trencat per una política equivocada.

Tot aquest problema sorgeix per la política municipal d´anar tancant l’ accés dels gossos als parcs tradicionals, especialment el Turó Parc, però també altres parcs de la zona com Can Castelló i Can Sagnier, animals que s’ han derivat cap al nou recinte de Piscines i Esports. En el nostre cas aquesta política ha comportat un atemptat a la salut i al descans del barri.

Per aquestes greus raons, urgim el tancament de l’espai gossos actual i el seu trasllat a un lloc adequat pels propis gossos i sobretot per les persones.

La plataforma estudiarà accions legals i de protesta pública per revertir una situació tan injusta com la creada per l’Ajuntament amb el nou espai.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.