25.1 C
Sant Gervasi
| Dilluns 15 d'agost de 2022 |
Publicitat

Ens expulsen del barri

La situació de preus abusius en alça impedeix que els joves precaris no puguem accedir a l’habitatge i, per tant, se’ns nega el dret a emancipar-nos o se’ns obliga a exiliar-nos

Publicitat

Columna Jove

Arran Cassoles

La ciutat de Barcelona ha experimentat un increment significatiu dels preus de lloguer entre 2013 i 2017 d’entre un 35,58 % i un 40,97 %. Aquest fet ha estat a causa del rescat dels bancs, la liberalització del sector de l’habitatge i l’accentuació del turisme.

Segons dades del 2017 de l’Ajuntament de Barcelona, el preu mitjà mensual d’un pis era de 877 €/mes, a diferència de l’any 2000, quan un pis valia 408 €/mes. Avui dia, els preus del lloguer segueixen a l’alça i mantenen la tendència encetada el 2013-2014. A Cassoles, el preu actual de lloguer d’un pis de menys de 50 m² no baixa dels 600 € al mes, i un pis d’entre 50 m² i 120 m² costa entre 1.100 € i 2.000 €.

Publicitat

La situació de preus abusius en alça impedeix que els joves precaris no puguem accedir a l’habitatge i, per tant, se’ns nega el dret a emancipar-nos o se’ns obliga a exiliar-nos del barri si volem marxar de casa les famílies. Això incrementa el component residencial i elitista dels barris de Cassoles, la poca cohesió social i un sentiment de barri gairebé inexistent, així com la consolidació d’una bombolla confortable per a les classes burgeses.

A més a més, l’increment de la turistificació i la gentrificació només fa que intensificar-se i reproduir la lògica de la ciutat aparador, la famosa marca Barcelona que expulsa els comerços i xarxes locals a mercè del mercat neoliberal.

Publicitat

A tot això, cal destacar la falta d’alternatives reals i la poca inversió de l‘Ajuntament en habitatge públic. Les solucions que se’ns ofereix al jovent tenen poca difusió a banda de ser minses o inexistents.

És per tot això que el jovent organitzat del barri ens veiem obligats a enfocar aquest greu problema buscant i exigint solucions que beneficiïn única i exclusivament, d‘una vegada per totes, als joves de classe treballadora dels nostres barris. Volem un habitatge digne, el jovent es queda al barri!

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.