20.3 C
Sant Gervasi
| Divendres 25 de setembre de 2020 |

Entrevista a Matteo Malavasi

La mirada jove

Elena Bulet (@elenabulet)

Per què vas escollir Sant Gervasi per establir el teu bar?
Vaig decidir venir a Barcelona per amor. I és una ciutat on un pot desenvolupar el seu projecte. Triar el barri va ser una recerca força llarga. Buscava ser la cerveseria del barri i quan vaig passejar-me per Sant Gervasi, em va encantar. A més, en l’entorn on estic no hi ha res de cervesa artesana.

Quantes cerveses tens?
Tinc 6 cerveses de tirador que van canviant. Intento tenir 6 eleccions completament diferents i combinables. En ampolles, trobem aproximadament 40 diferents. No tinc marques comercials, perquè tenen molts conservants i additius químics i no és l’estil artesà.

Publicitat

I com les ordenes?
Es tracta de tenir un equilibri entre productes catalans, espanyols, belgues i de la resta del món. Després, també tinc cerveses sense alcohol i sense gluten.

Per què se serveixen en gots diferents?
Segons el cos, el gust i el desenvolupament de cada cervesa, se servirà en un got o en un altre. Per exemple, la cervesa belga necessita respirar i té un millor gust en una copa ampla. En canvi, les de blat, les Ipa o les Pale ale viuen de l’aroma i es degusten en gots alts, perquè pugi.

Com cal degustar una cervesa?
Es recomana beure-la amb temps i combinar-la amb quelcom salat. També caldria olorar-la abans, ja que cada aroma és diferent. Tot i així, cadascú acaba desenvolupant el seu propi mode.

A què s’associa fer una cervesa?
Si t’agrada la cervesa, al descans absolut. Després de treballar una jornada llarga, surts i et prens una cervesa de qualitat amb una tapeta. El teu cervell inconscientment es relaxa. La cervesa artesanal és quelcom que pots degustar sol, com un bon vi.

Cervesa preferida i per què?
La Delirium Tremens, de Bèlgica. Va ser la meva primera cervesa artesanal. Estranyament, la tenien en barril en un poblet italià. La vaig provar i vaig saber que hi havia un món per descobrir.

Cerveses rosses o fosques?
Jo soc més de rosses. Però si hi ha una triple o quàdruple de Bèlgica, més torrada, també em van. Les cerveses belgues són la meva debilitat…

Barril o ampolla?
Jo barril, però en ampolla hi ha més eleccions. De fet, hi ha fàbriques més petites que no produeixen barrils.

On hi ha el límit entre una artesana i una comercial?
Complicada aquesta. L’artesania d’una cervesa va lligada al procés d’elaboració, no a la quantitat obtinguda. Tu pots produir molt i vendre a la gran distribució, però fer cervesa artesanal, més treballada.

ELS DIFERENTS TIPUS DE CERVESA

©Elena Bulet

Es defineixen segons la fermentació, la varietat de llúpol i segons els ingredients. En Matteo ens ha resumit els següents grups, però afirma que caldria un llibre per descriure tots els tipus:

Ale: porten força llúpol. Es fermenten a elevades temperatures. S’inclouen diverses varietats. La més demanada és la Indian Pale Ale o Ipa.

Lager: és la cervesa més normal de totes. També la més fàcil d’elaborar. Es fermenta a baixes temperatures. Porta civada i aigua.

Pilsener: porten llúpol de baixa fermentació. Van néixer a la República Txeca. Es diferencien de les Ale, perquè tenen més blat, cereals i fermentació.

Stout: són cerveses negres on la malta es torra molt. De vegades, s’hi afegeix una aroma de cafè natural o de xocolata.

Weissbier: les van inventar els alemanys. Tenen un gust més dolç. El seu principal ingredient és el blat i el seu format ideal és el de 50 cl.

Làmbica: cervesa de fermentació espontània. És de tradició flamenca i el seu gust sec i àcid recorda lleugerament al vi.

Beershooter BCN-Diagonal
c. de l’Avenir, 66/68
www.beershooter.com

 

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.